Timpul Local

Cum să devenim frumoase acasă

Dacă avem pretenţii ca cei din jur să se uite cu admiraţie la noi şi să ne spună că arătăm extraordinar, trebuie ca, înainte de toate, nouă să ne placă ceea ce vedem în oglindă. Pentru a fi mulţumite de noi înşine e nevoie să facem o plimbare scurtă în vasta lume a produselor cosmetice de înfrumuseţare şi, de ce nu? de întinerire. Putem să fim frumoase şi să arătăm mereu bine şi fără vizite săptămânale la cosmeticiană. Trebuie doar să vrem să ne îngrijim singure.

Un ten mereu tânăr. Cine nu-şi doreşte un ten care să nu-i trădeze anii? Pentru că suntem destul de mari să mai credem în licorile din poveştile copilăriei, obişnuim să păşim cu încredere în locurile în care se vând produse cosmetice, dar, odată ajunse aici, petrecem destul de mult timp în faţa rafturilor pe care sunt înşirate zeci de creme miraculoase. Ce să cumpărăm? Ce trebuie să folosim pentru ca tenul nostru să arate bine? Înainte de toate, trebuie să ştim că secretul unui ten perfect este o piele hidratată. Pielea reflectă, starea noastră de sănătate. De piele trebuie să avem grijă de la o vârstă tânără. Cu gesturi mici, zilnice, vom avea un ten frumos şi peste câţiva ani. Pentru aceasta trebuie să folosim creme cât mai hidratante care se întrebuinţează în funcţie de tipul de ten – fie el uscat, gras sau mixt.

Ce înseamnă hidratarea pielii? Mereu ne întrebăm: de ce trebuie să hidratăm pielea cu ajutorul cremelor, nu e suficient să bem multă apă? Pentru a ne putea mândri cu un ten perfect hidratat, trebuie să oferim pielii substanţe nutritive şi vitamine atât din interior, cât şi din exterior. Pentru aceasta se impune să consumăm multe lichide, dar şi să utilizăm creme, uleiuri sau geluri hidratante. Aceste produse sunt compuse din unguente uleioase care favorizează deschiderea fiecărui por în timpul aplicării.

Cum hidratăm pielea? Modul cel mai bun constă în demachiere, apoi în curăţarea feţei cu un săpun dulce, care nu este agresiv, cu un PH adecvat tipului de ten. După demachiere şi spălare vom folosi o cremă sau un gel care au calitatea de a hidrata pielea. Pentru a afla care este crema ce ni se potriveşte, putem cere sfatul unui specialist dermatolog sau putem folosi mai multe produse până când îl vom descoperi pe „al nostru”. Dacă vom aplica acest tratament pielii, de două ori pe zi, tenul nostru va arăta fabulos.

Ponturi folositoare

Pentru întreţinerea tenului gras sau mixt sunt recomandate tratamentele cosmetice în saloanele specializate. Punctele negre şi coşurile vor dispărea numai dacă vizitele la cosmeticiană se fac o dată la şase-opt săptămâni.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *