Culinar.md
Cum să marinezi corect carnea de miel
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel (pulpa sau cotletul)
- 3 căței de usturoi
- 2 lingurițe de sare
- 1 linguriță de piper negru măcinat
- 1 linguriță de cimbru uscat
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1/2 cană de ulei de măsline
- 1/4 cană de suc proaspăt de lămâie
Instrucțiuni:
- Spălați carnea de miel și tăiați-o în bucăți potrivite pentru marinare. Îndepărtați orice exces de grăsime sau țesuturi.
- Într-un bol mare, amestecați usturoiul tocat, sarea, piperul, cimbrul și oregano. Adăugați uleiul de măsline și sucul de lămâie și amestecați bine.
- Puneți carnea de miel în bolul cu amestecul de marinadă, asigurându-vă că este complet acoperită cu marinadă. Acoperiți bolul cu folie de plastic și puneți-l în frigider pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte pentru o marinare mai intensă.
- După ce carnea a fost marinată, scoateți-o din marinadă și lăsați excesul să se scurgă. Aruncați marinada folosită.
- Încingeți grătarul sau tigaia gril și gătiți carnea de miel până când este coaptă, dar încă suculentă. În funcție de grosimea și tipul bucăților de carne, timpul de gătire poate varia între 8 și 15 minute.
- După ce carnea a fost gătită, lăsați-o să se odihnească timp de 5-10 minute, apoi serviti-o cu garnituri preferate.
Savurați carnea de miel marinată perfect și bucurați-vă de o masă delicioasă!