Sănătate

Cum să păstrezi unghiile sănătoase

Hidratarea
Pentru ca unghiile să fie sănătoase, trebuie periodic să le laşi descoperite. Adică, trebuie să le laşi măcar două zile pe săptămână să respire, fără a fi acoperite cu lac. Seara poţi aplica pe ele ulei de ricin. Poartă mănuşi de bumbac pentru a le hidrata intens, dar şi pentru a nu păta cu ulei aşternutul de pat.

Protecţie
Când speli vase sau când faci curat, poartă mănuşi. Acestea îţi ocrotesc şi unghiile, dar şi pielea mâinilor. Din cauza detergenţilor, pielea de pe mâini poate deveni uscată şi aspră. Ar fi de preferat să aplici o cremă hidratantă şi înainte de punerea mănuşilor. Masează-şi unghiile pentru a le menţine puternice şi strălucitoare. Masajul stimulează circulaţia sângelui în acea zonă, care o face să crească mai repede şi mai sănătoasă.

Vitamine şi minerale
Bea un pahar cu lapte şi mănâncă un ou fiert tare zilnic. Bogate în zinc, acestea fac minuni pentru unghii, mai ales pentru unghiile care prezintă pete albe, semn al lipsei zincului în organism.

Evită infecţiile
Chiar dacă eşti grăbită, nu uita să te ştergi pe mâini după ce te speli. Usucă bine unghiile după ce te speli, faci duş sau speli vasele. Nu lăsa unghiile umede pentru că rişti apariţia infecţiilor fungice.

Pilirea corectă
Nu pili unghia în toate direcţiile! Nu pili înainte şi înapoi, alege o singură direcţie. Nu pili unghiile imediat după duş. Atunci unghiile se rup cel mai uşor.

Foloseşte lacul de unghii
Poţi folosi un lac de unghii cu vitamine, dacă ai unghiile slabe. Încearcă să îţi protejezi unghiile chiar şi prin aplicarea unui lac incolor care îi dă o tentă lucioasă unghiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *