Frumusețe

Cum să răreşti şedinţele de epilat

Trebuie să recunoaştem că mersul la cosmeticiană pentru şedinţele de epilat nu este o plăcere pentru nicio femeie. În acelaşi timp, nici epilatul acasă cu aparatul propriu nu putem spune că este extraordinar de comod, mai ales că răpeşte foarte mult timp. Din păcate, nu putem spune că există soluţii rapide de a îndepărta părul definitiv, dar există, în schimb, soluţii pentru a încetini creşterea.

Renunţă la carbohidraţi
Consumul zilnic de paste făinoase, orez sau pâine albă creşte nivelul glicemiei în sânge şi poate cauza rezistenţă la insulină. Acest proces poate duce la creşterea excesivă a părului. Renunţă la carbohidraţi sau răreşte mesele în care îi consumi şi vei observa că părul nedorit se răreşte.

Include soia în alimentaţie
Excesul de păr poate fi cauzat de dezechilibrele hormonale. Produsele pe bază de soia conţin fitoestrogeni, care reduc nivelul de testosteron din corp şi limitează creşterea părului nedorit.

Nu uita de vitamine
Deficienţa de vitamina B6 şi vitamina E poate contribui la creşterea părului nedorit. Cu ajutorul vitaminei B6, nivelul de glucoză din sânge scade, iar corpul descompune mai uşor amidonul, ambele cauze posibile ale unui exces de păr. Antioxidant puternic, vitamina E poate bloca activitatea hormonilor androgeni, responsabili pentru creşterea părului în multe cazuri.

Nu folosi lama pentru a scăpa de păr
Îndepărtarea părului cu lama este la îndemâna oricui. Este cea mai ieftină şi facilă metodă de a scăpa de părul de pe picioare. Nu răpeşte timp şi nu este dureroasă. Uită de aceste „avantaje” şi fă-ţi timp pentru epilatul cu ceară, fie acasă, fie la un salon de cosmetică, deoarece această metodă poate încetini durata de creştere a părului şi chiar densitatea lui pe termen lung.

Piatra ponce
Piatra ponce poate fi un ajutor bun indiferent de metoda de epilare folosită. După ce te săpuneşti la duş, freacă uşor piatra ponce de picioare sau de alte zone cu păr nedorit. Alte avantaje ale acestei metode includ o exfoliere excelentă a pielii şi reducerea numărului de fire de păr crescute pe sub piele.

Oana Carasâz
oana.carasaz.timpul@gmail.com 

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *