Actualitate

Cum să-ți protejezi părul de soare. Cea mai simplă metodă

Omiterea acestei părți a capului este precum ocolirea unui pas important în rutina de frumusețe.

De aceea,vezi de ce este nevoie să protejăm părul:
S-ar putea să te gândești dacă chiar o să ajute protecția solară părul. Ei bine,răspunsul este da. Părul este considerat o entitate non-vie când iese prin pielea capului,motiv pentru care nu arde la fel de mult ca pe piele. Noi nu putem experimenta aceste simptome asupra părului,dar acesta poate deveni deteriorat. Dacă nu aplici protecție solară,părul se va usca,își va pierde strălucirea și va deveni fragil.

În plus,soarele poate schimba culoarea părului,care se decolorează și devine mai expusă riscului de a se deteriora,deoarece procesul duce la ruperea firelor,ceea ce-l face mai vulnerabil la deteriorare prin expunerea la soare.

Cum să protejezi părul:
În mod ideal,părul ar trebui protejat zi de zi,mai ales în perioada cu soare,cum este vara. Înainte de a apela la protecția solară,există și alte metode.

1. Prima ar fi purtarea unei pălării. Alege una care să acopere tot părul sau leagă-l pe tot sub ea.

2. Hidratarea părului este o altă metodă prin care-l poți proteja. În plus,aplică măști,uleiuri și tratamente. Uleiul de argan este cel mai potrivit,iar măștile să fie pe bază de aloe vera,avocado,sau cea pe bază de ou și miere,care este specială pentru părul deteriorat.

Cum să protejezi scalpul:
Scalpul are nevoie la fel de multă protecție. Purtarea unei pălării este cea mai recomandată,dar și o protecție de păr care are SPF 30. Aceasta trebuie aplicată în fiecare zi,și imediat ce ieși din piscină.

Aici vorbim despre protecție solară din cap până în picioare. 

Sursa: clikpentrufemei.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *