Infrastructură

Cum va arăta podul peste Siret pe drumul ce leagă Chișinăul de București. Costă peste 30 de milioane de euro

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a stabilit câștigătorul pentru proiectarea și construcția unui Pod nou la Cosmești, în județul Galați, peste Siret, pe DN24, km 7+620 (inclusiv varianta de drum nou de aproximativ 5,6 km). Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea SA&PE Construct – Tehnostrade.

Noul pod peste Siret va fi deschis circulației în 2024

Valoarea contractului este de 146,5 milioane de lei fără TVA (circa 30 milioane euro). Proiectarea și execuția va avea o durată de 24 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor va fi de 120 de luni.

Actualul pod peste râul Siret la Cosmești (Jud. Galati), a fost construit în perioada 1921-1924.

În cadrul Contractului finanțat din fonduri europene, trebuie executate următoarele lucrări:

– construcția noului pod rutier peste râul Siret;
– construcția unui sector nou de drum (în lungime de aproximativ 6 km);
– amenajarea unui pasaj rutier peste calea ferată Mărășești – Tecuci

După finalizarea lucrărilor noul traseu va asigura ocolirea comunei Cosmești tranzitată acum de DN24 pe relația Tișița – Tecuci – Bârlad – Vaslui – Crasna – Iași.

Investiția constă în realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret și a unui pasaj peste Calea Ferată pe un traseu diferit decât cel actual amplasat pe DN 24, Tișița – Tecuci – Bârlad – Vaslui – Crasna – Iași, în comuna Cosmești, județul Galați, fiind o variantă de ocolire a localității Cosmești in lungime de aproximativ 5,6 km.

După darea în circulație a podului nou partea carosabilă a podului existent va fi dezafectată, acesta urmând să rămână funcțional doar pentru Calea Ferată.

De asemenea, acest proiect prevede amenajarea unui pasaj peste calea ferată Mărășești – Tecuci și construcția a 5,6 km de drum nou cu o viteză de proiectare de 80 km/h.

„Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităților legale privind elaborarea și avizarea contractului”, spune Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *