Actualitate

De la SIS, la MAEIE: Alexandru Esaulenco, numit ambasador în Azerbaidjan

Fostul director SIS, Alexandru Esaulenco, care a fost numit, după demisie în funcția de ambasador cu misiuni speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene pretinde să fie diplomatul Republicii Moldova în Azerbaidjan. Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului a dat aviz pozitiv la proiectul de lege ce prevede acest lucru, în cadrul ședinței de miercuri, 14 septembrie, transmite Realitatea.md.

Vă amintim că la 30 mai, Alexandru Esaulenco a demisionat din funcția de șef al Serviciului de Informații și Securitate. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a primit cererea de demisie a șefului Serviciului de Informații și Securitate, Alexandr Esaulenco.

Esaulenco fost numit în funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova de către Parlamentul Republicii Moldova la 25 iunie 2019. La 16 martie 2020, prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr.1511 i-a fost conferit gradul special de general-maior al Serviciului de Informaţii.

În perioada 1999 – 2019 a deţinut diverse funcţii în cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate al R. Moldova, inclusiv și funcția de director adjunct al instituției, începînd cu luna noiembrie 2018.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *