Actualitate

Directorul SIS, Alexandru Esaulenco, și-a dat demisia din funcție

Alexandr Esaulenco a demisionat din funcția de șef al Serviciului de Informații și Securitate. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a primit cererea de demisie a șefului Serviciului de Informații și Securitate, Alexandr Esaulenco.

„În temeiul art.13 alin. (1) din Legea nr.753/1999 privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, art.22 alin. (3) din Legea nr. 164/2010 cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică, solicit eliberarea din funcția de director al SIS, în baza cererii personale, în legătură cu trecerea la alt loc de muncă”, se arată în cerere.

Cererea de demisie urmează a fi analizată în plenul Parlamentului, se arată într-un comunicat al instituției.

Esaulenco fost numit în funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova de către Parlamentul Republicii Moldova la 25 iunie 2019. La 16 martie 2020, prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr.1511 i-a fost conferit gradul special de general-maior al Serviciului de Informaţii.

În perioada 1999 – 2019 a deţinut diverse funcţii în cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate al R. Moldova, inclusiv și funcția de director adjunct al instituției, începînd cu luna noiembrie 2018.

În anul 1999 a absolvit Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Facultatea de Drept, specialitatea Drept penal.

S-a născut la 23 septembrie 1977, în orașul Chișinău, Republica Moldova. Este căsătorit și are 3 copii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *