Eveniment

De ZIUA INDENDENȚEI se va desfășura PARADA portului popular

Acesta cuprinde mai multe acţiuni culturale, care se vor desfăşura începînd cu 23 august. Pe 23 august la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală va fi vernisată expoziţia meşterilor populari „Omagiem Patria prin creaţie”. Pe 26 august la Muzeul Naţional de Istorie va fi organizat un program cultural-educativ pentru copiii de la şcolile internat din Chişinău. În aceeaşi zi, la ora 17.00, la Palatul Naţional „Nicolae
Sulac” se vor desfăşura şedinţa solemnă şi concertul festiv dedicate sărbătoririi a 22 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

În dimineaţa zilei de 27 august va avea loc o depunere de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Va urma compoziţia muzical-coregrafică „Sărbătoreasca”  (cu fanfara „Bunika & Bunelul” şi colective de dansatori populari), după care va avea loc inaugurarea Sărbătorii Naţionale „Ziua Independenţei Republicii Moldova”, parada portului popular şi spectacolul folcloric „Hora neamului”, cu participarea
Orchestrei de muzică populară „Lăutarii” condusă de Nicolae Botgros, a Ansamblului folcloric „Opincuţa” şi a colectivelor de dansatori populari.

Sărbătoarea se va încheia cu focuri de artificii şi cu spectacolul muzical-coregrafic „Sfântă ni-i casa”. Pentru prima dată, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va avea loc parada portului popular şi vor participa ansambluri etnofolclorice din toate raioanele republicii.

Pe 31 august, de Ziua Limbii Române, la Centrul Expoziţional „C. Brâncuşi” va fi vernisată expoziţia-concurs de artă plastică „Saloanele Moldovei”, iar la Biblioteca Naţională va fi inaugurat Salonul Internaţional de Carte, ediţia XXII. În aceeaşi zi în holul Teatrului „Eugene Ionesco” va avea loc gala decernării premiilor Concursului naţional de dramaturgie. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *