Justiție

Decis. Nesterovschi și Lozovan rămân în continuare în arest preventiv

Cei doi deputați neafiliați, membri ai Partidului „Renaștere”, Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi, reținuți în dosarul finanțării ilegale a partidelor politice, rămân în continuare în arest. Instanța a respins marți, 3 octombrie, demersurile avocaților privind schimbarea măsurilor preventive.

Așadar, Lozovan rămâne în arest la domiciliu, iar Nesterovschi în izolator, așa cum au decis pe data de 23 septembrie magistratii Judecatoriei Chișinău, sediul Ciocana, transmite Realitatea.md.

Avocatul lui Nesterovschi, Paciurca Iulian, a declarat că acesta pledează în continuare nevinovat și este deschis să colaboreze cu ancheta în limita posibilităților.

Mai mult de atât, avocatul a declarat că săptămâna viitoare va depune un demers la judecătoria de instrucție ca să fie schimbată măsura preventivă.

Vă amintim că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) în comun cu Procuratura Anticorupție (PA) și Centrul Național Anticorupție (CNA) au descins pe data de 21 septembrie cu peste 20 de percheziții în mai multe locații din Chișinău, Bălți, Sîngerei și Edineț, cât și în 9 automobile, ce vizează membrii și activiștii Partidului „Renaștere”.

Ulterior perchezițiilor și ridicării imunității lui Alexandr Nesterochi, dar și Irinei Lozovan, cei doi au fost reținuți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *