Politică

VIDEO. Foștii deputați socialiști Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan – reținuți joi seara pentru 72 de ore

Joi seara, 21 septembrie, foștii deputați socialiști Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost reținuți pentru 72 de ore, după ce le-a fost ridicată imunitatea parlamentară. Colegii de la Nordnews au surprins momentul când ofițerii CNA o scot pe Irina Lozovan din curtea casei, potrivit Jurnaltv.md.

Potrivit înregistrărilor, reținerea s-a făcut joi seara în jurul orei 20:00. Lozovan a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan sunt învinuiți de acceptarea finanțării ilegale din partea grupului criminal Șor, spălare de bani, dar și corupere pasivă.

Vă amintim că joi, 21 septembrie, deputata Irina Lozovan rămâne fără imunitate parlamentară, la fel și Alexandr Nesterovschi.

Joi, au fost depuse 5 cereri în adresa Parlamentului Republicii Moldova, prin care Procurorul General interimar, Ion Munteanu, a solicitat încuviințarea ridicării imunității parlamentare, în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecata penală a deputatului Alexandr Nesterovschi , dar și a deputatei Irina Lozovan.

De asemenea, menționăm că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) în comun cu Procuratura Anticorupție (PA) și Centrul Național Anticorupție (CNA) au descins joi, 21 septembrie curent, cu peste 20 de percheziții în mai multe locații din Chișinău, Bălți, Sîngerei și Edineț, cât și în 9 automobile, ce vizează membrii și activiștii Partidului „Renaștere”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *