Externe

Deconectări masive de energie electrică în toată Ucraina după bombardamentele rușilor: Odesa, Kiev, Kirovograd – fără curent electric

În mai multe orașe din Ucraina, au fost deconectări masive în urma bombardamentelor ocupanților ruși. Odesa, regiune de la granița cu Republica Moldova, al cărui sistem energetic este interconectat inclusiv cu MGRES Cuciurgan, a rămas fără curent după ce rachetele inamice au lovit mai multe ținte ale infrastructurii energetice. 

De asemenea, autoritățile locale spun că, în unele localități ale regiunii, s-a întrerupt și alimentarea cu apă. 

Un scenariu asemănător s-a produs și în orașul Kiev. Primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, a avertizat că, în urma loviturilor aeriene, au loc întreruperi a alimentării cu apă.

Totodată, operatorul de transport electric a anunțat că metroul și-a oprit activitatea. Ulterior, furnizorul local de energie electrică a anunțat deconectări în masă.

Au rămas fără curent electric și locuitorii regiunii Kirovograd, a anunțat șeful administrației militare regionale.

În Krivoi Rog, o rachetă a lovit un bloc. De sub dărâmături au fost scoși mai mulți oameni. Salvatorii au anunțat despre cel puțin doi morți și cinci răniți, dintre care doi copii.

În total, până la această oră, ocupanții ruși au lansat asupra Ucrainei peste 70 de rachete de diferite tipuri, cele mai multe fiind de tip Kalibr (20+) și X-101/X-555 (40+).

Autoritățile ucrainene au anunțat că majoritatea lor au fost doborâte de sistemele de apărare antiaeriană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *