Social

Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor cutremurelor puternice din Turcia și Siria

Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor cutremurelor puternice din Turcia și Siria. De asemenea, președintele Parlamentului a transmis condoleanțe tuturor celor afectați de tragedie și a exprimat recunoștință salvatorilor din Republica Moldova care au mers în misiune în zonele afectate de seism.

„După cum bine știți, 55 de salvatori moldoveni de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI au plecat imediat în misiune în Turcia pentru a pune umărul, alături de salvatorii din alte țări, la descarcerarea și salvarea vieților oamenilor din localitățile afectate. E un moment de mândrie pentru țara noastră care, din nou, a demonstrat că are o inimă mare”, a menționt Grosu, potrivit Publika.md.

În numele Parlamentului, speakerul a mulțumit salvatorilor moldoveni pentru atitudinea lor și implicare, pentru faptul că sunt alături de Turcia și poporul turc în aceste momente cumplite

„Vă mulțumim pentru dăruirea voastră și vă așteptăm sănătoși acasă”, a declarat Președintele Parlamentului.

Totodată, Igor Grosu a anunțat că Ministerul Finanțelor a deschis un cont de colectare a mijloacelor bănești sub formă de donație, pentru susținerea poporului turc și a îndemnat parlamentarii și angjații din Secretariatul Parlamentului să se alătură acestei acțiuni.

Ultimul bilanț arată că peste 40 de mii de persoane au decedat, de asemenea, s-au înregistrat și distrugeri colosale în urma seismelor care au afectat puternic Turcia, Siria, dar și alte state din vecinătate. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *