Actualitate

Der Spiegel: trupele ruse, interceptate când discută despre uciderea civililor din Bucea. Un soldat a vorbit despre execuția unui biciclist

Serviciul german de informații externe (BND) a obținut noi detalii asupra atrocităților comise de forțele militare ruse în orașul Bucea, lângă capitala ucraineană Kiev. Publicația germană Der Spiegel a aflat că BND a interceptat conversațiile armatei ruse în care s-a discutat despre asasinarea civililor din Bucea, iar unele discuții par să facă referire directă la cadavrele descoperite la Bucea după eliberarea de sub controlul forțelor ruse.

În urma retragerii armatei ruse din oraș a fost descoperită o groapă comună, precum și cadavrele câtorva zeci de civili morți rămase întinse pe străzi. Mâinile unora dintre victime erau legate, în timp ce alte cadavre prezentau semne de tortură. Printre victime se numără și numeroase femei și copii. Moscova a negat vehement că forțele ruse sunt responsabile pentru aceste crime de război.

Au fost făcute mai multe afirmații, complet nefondate, că presupusele crime de război au fost înscenate de Ucraina. Acele afirmații sunt însă contrazise de declarațiile numeroșilor martori intervievați de presa internațională, iar acum convorbirile interceptate de germani infirmă complet apărarea guvernului rus.

Într-una din convorbirele interceptate, un soldat i-a spus altuia că tocmai a împușcat o persoană aflată pe o bicicletă. Aceasta corespunde cu fotografia cadavrului întins lângă o bicicletă care a fost distribuită în întreaga lume. Într-o altă conversație interceptată, un bărbat spune: „Mai întâi interoghezi soldați, apoi îi împuști”.

Convorbirile obținute de BND oferă, de asemenea, dovezi că membrii unității de mercenari numită Grupul Wagner au jucat un rol important în atrocități. Grupul a fost acuzat că a comis atrocități similare și în Siria.

Martorii oculari au relatat recent că forța de ocupație din Bucea a fost formată inițial din „tineri soldați”. Odată ce au fost înlocuiți cu alte unități, au spus martorii, atacurile asupra civililor au devenit mai frecvente. Unii martori oculari au spus că unități cecene se aflau în oraș.

Convorbirile interceptate de BND par să ateste că atrocitățile săvârșite asupra civililor din Bucea nu au fost nici fapte întâmplătoare, nici produsul unor militari care au scăpat de sub control.

Mai degrabă, spun surse familiare cu interceptările citate de Der Spiegel, ele sugerează că trupele au vorbit despre atrocități de parcă ar fi discutat pur și simplu despre viața lor de zi cu zi.

Acest lucru, spun sursele, indică faptul că uciderea civililor a devenit un element standard al activității militare ruse, potențial chiar parte a unei strategii mai ample. Intenția este aceea de a răspândi frica în rândul populației civile și, astfel, de a reduce voința de a rezista.

Unele dintre înregistrări indică și faptul că atrocități precum cele din Bucha au avut loc și în altă parte. Astfel, există indicii ale unor potențiale atrocități în zona din jurul orașului Mariupol, aflat sub asediul armatei ruse.



Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *