Muzică

Despre vedete şi… siluete

Corina Ţepeş: formula frumuseţii e simplă…

Interpreta ne-a dezvăluit că este foarte preocupată de sănătatea sa şi a familiei sale, de aceea, în mare parte, regimul alimentar pentru care optează este unul… lichid. „Despre produse şi E-uri am aflat încă din liceu. Ştiu ce este bun şi ce este rău. În fine, suntem ceea ce mâncăm. Mă strădui să consum mai puţine calorii, dar mai multe vitamine şi proteine. Foarte mult contează apa plată, ea fiind un remediu bun pentru detoxifiere şi este bine de băut cam cinci pahare pe zi, distribuite uniform. O dietă corectă începe de la detoxifiere, altfel nu are efect”, spune Corina. Iar pentru ca dieta să fie şi una sănătoasă, cântăreaţa a exclus din meniu carnea de porc şi toate alimentele prăjite. „Nu prepar mâncare grea, gătesc numai carne slabă, de pui, miel şi vită, în niciun caz de porc”. Mai adăugaţi la asta şi sportul şi veţi obţine exact formula preferată a Corinei Ţepeş – de a avea mereu un corp frumos şi sănătos. Apropo, pentru a se menţine în formă, ea zice că o ajută şi masajul, oricare ar fi acesta, anticelulitic, acvatic etc.

Adriana Voloşenco: nu schimbă sportul pe nimic

Puţini ştiu că frumoasa brunetă, pentru a fi pe placul fanilor ei, face câte 300 de „abdomene” pe zi, merge la sală de două-trei ori pe săptămână şi nu uită de înot. Adriana crede că anume înotul este cel mai indicat sport pentru femei, deoarece e şi un remediu de a scoate stresul şi a ne calma nervii. Anterior a practicat şi hipismul, despre care spune că ar fi o modalitate bună de a-şi tonifia muşchii abdominali. Pe scurt, ea zice că sportul nu se compară cu nimic, dacă vrei să ai sănătate excelentă, bună dispoziţie şi succes la public. Nici chiar dietele şi curele de slăbire nu au un efect mai mare. În locul lor, Adriana ne îndeamnă… să mâncăm sănătos. „Am exclus doar fast-food-urile, în rest nu-mi refuz nimic. Consum multe fructe şi legume, sucuri naturale, mă strădui să nu combin cartofii cu carnea şi pâinea. Dar, în general, nu mă abţin de la mâncare, prefer să mănânc tot ce vreau şi când vreau. Sunt o fire energică, probabil de aceea nu mă îngraş”.

Aura: face shaping de 12 ani

Este una dintre artistele pentru care cuvântul-cheie atunci când vine vorba de alimentaţie este moderaţia. Face shaping de 12 ani şi nu urmează niciun regim pentru slăbit. Din cauza unor probleme de sănătate, Aura zice că nu se ţine de moda dietelor, ci se conformează strict regimului prescris de medic – evită mâncărurile grase, prăjite şi copturile calde. Nu-i vorbă, uneori se mai răsfaţă şi cu vreo „interdicţie”, pentru că, zice interpreta, „ca orice om, mi-i poftă şi mie uneori de nişte prăjituri”, dar are grijă să nu abuzeze de ele. Mai ales că le are în preajmă pe fiicele sale, care urmează acelaşi regim alimentar. „De obicei, prepar terci, ciorbă, carne fiarta sau coaptă”, povesteşte Aura. Cântăreaţa pare deranjată de faptul că tot mai multe tinere apelează la operaţii estetice. Aura nu crede că asta e foarte necesar, mai curând e un fals model. „Astăzi suntem victime ale stereotipurilor, dar trebuie să scăpăm de ele”, consideră artista.

Serj Kuzenkoff evită „combinaţiile nocive” de alimente

Artistul, înzestrat cu un corp bine conturat, afirmă că… nu face nimic deosebit pentru silueta sa. Dar când îl descoasem mai bine, aflăm că are şi el nişte secrete, iar acestea sunt de ordin culinar. Sergiu respectă principiile alimentaţiei disociate, care îi permit să evite combinaţiile nocive de bucate. În ce constă dieta, dacă am putea să-i zicem aşa? Carnea nu are ce căuta la aceeaşi masă cu pâinea şi cartofii, de exemplu. Tradiţionalii „cartofi cu carne” sunt pentru Sergiu un moft moldovenesc de nepermis. Nici măcar fructele, legumele, lactatele nu trebuie consumate toate laolaltă, ci separat. Cântăreţul este ferm convins că poţi arăta bine numai dacă te alimentezi în acest fel, pentru că, zice el, produsele pe care le consumăm sunt asemeni unor materiale de construcţie. „Dacă materialul este de calitate, atunci şi construcţia va fi una rezistentă şi durabilă”, argumentează el.

Adrian Ursu… trage de fiare

Pentru a se menţine în formă şi a avea energia necesară, Adrian Ursu, idolul atâtor fane, merge la sală de trei-patru ori pe săptămână. Cântăreţul trage de fiare, face antrenamente în grup şi… merge cu bicicleta. Pe lângă programul de exerciţii fizice, interpretul este şi adeptul unui regim alimentar care presupune excluderea din meniu a pâinii albe şi a dulciurilor. Totuşi, el spune că ar putea recurge şi la măsuri mai drastice, dacă ar vedea că „nu mai încape în ecranul televizorului”, dar nu a dorit să spună care sunt acestea. Secretul de bază al artistului – „un mod activ de viaţă”.

Alexandru Manciu: nu mănâncă după ora 9.00 seara

Alexandru frecventează sala de sport aproape în fiecare zi, unde trage voiniceşte de fiare pentru a-şi menţine tonusul muscular. Înafară de asta, Alexandru duce un mod activ de viaţă şi are convingerea că, de fapt, aceasta este cea mai bună dietă. Se străduieşte să evite fast-food-urile şi are un meniu alimentar bazat doar pe produse naturale. Pentru el, un mod de viaţă sănătos înseamnă alimentarea la timp şi fără excese, deşi uneori se mai întâmplă să înfulece câte ceva, „chiar şi după ora 9.00 seara”.

Nadia Tătaru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *