Social

Deținuții de la Penitenciarul nr.17-Rezina au renunțat la greva foamei

În această dimineață, administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat în că, urmare a eforturilor comune a instituțiilor de stat și nonguvernamentale de apărare a drepturilor omului, condamnații la pedeapsa detențiunii pe viață de la Penitenciarul nr.17-Rezina, au depus cereri precum că renunță la greva foamei, declarată în formă de protest la 14 noiembrie curent, transmite Jurnal.md.

În continuare deținuții sunt supravegheați zilnic de medicul instituției, care le asigură asistența medicală corespunzătoare și aportul caloric treptat, astfel încât viața acestora să nu fie pusă în pericol.

Vă amintim că, luna trecută un grup de deținuți pe viață au declarat greva foamei în formă de protest, pentru a atenționa autoritățile asupra aplicării art. 91 alin (5) din Codul penal (liberarea condiționată de pedeapsă înainte de termen), conform principiului aplicării legii mai blânde (Codul penal din redacția anului 1964).

Conducerea Ministerului Justiției și Administrației Naționale a Penitenciarelor, reieșind din competențele sale funcționale, își reafirmă intenția de a asigura tuturor deținuților respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, imparțialitatea și nediscriminarea, umanismul și aplicarea tuturor mijloacelor raționale de resocializare a acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *