Actualitate

(DIETĂ) Slăbeşte rapid cu dietă antioxidantă de 24 ore

Mic dejun: smoothie pentru putere

Începe-ţi ziua cu un smoothie pentru micul dejun care ajută la combaterea anumitor forme de cancer. În plus, acest smoothie îţi da energie, controlează poftele şi te ajută să asimilezi antioxidanţii de care ai nevoie pentru a face faţă stresului din timpul zilei.

Poţi folosi fructe de pădure îngheţate. Faptul că sunt îngheţate nu afectează deloc puterea lor nutritională. Alege fructe de pădure sălbatice în locul celor procesate sau cultivate.
Ingrediente:
– 20 grame de afine
– 20 grame de mure
– 20 grame de căpşuni
– 20 grame de zmeură
– 1 cană de suc de roşii neîndulcit
Mod de preparare: pune ingredientele într-un blender şi amestecă până obţii consistentă dorită.

Prânz: supă de roşii cu salată de varză kale şi buchetele de broccoli

La prânz savurează o supă de roşii cu o salată de broccoli şi kale. Roşiile conţin antioxidanţi precum lycopenul, vitaminele C şi A. Această supă este o bună sursă de lycopen, deoarece căldură eliberează puterea roşiilor.

Studii recente au arătat că roşiile şi broccoli-ul au o mai mare putere dacă sunt consumate împreună. Broccoli conţine beta-caroteni, indoli şi ITCS. Toţi aceşti compuşi lupta împotriva cancerului. Ai grijă să nu găteşti prea mult broccoli-ul pentru că se pot distruge nutrienţii. Inăbuseste uşor broccoliul. E mai bine decât să îl consumi crud, deoarece căldură ajută enzimele să ajungă în tractul digestiv. Enzimele sunt activate după ce broccoli-ul a fost tăiat, aşa că poţi tăia bucheţelele în jumătăţi sau sferturi.

Cină: somon cu anghinare şi cartofi dulci gratinaţi

Găteşte somonul cum doreşti: la cuptor, fiert, înăbuşit. Somonul prăjit nu mai conţine nutrienţii de care ai nevoie. Că garnitură alege un gratin de anghinare (conţine foarte mulţi nutrienţi când e gătită).

Gratin de anghinare şi cartofi dulci
Ingrediente:
– 2 roşii tocate
– 80 grame de inimi de anghinare
– 1 fir de praz
– 2 linguri ulei de măsline
– 1 şi ½ linguriţă de oregano uscat
– 1 linguriţă de sare
– 1 conservă de boabe cannelloni
– 50 ml de supă de pui
– ½ linguriţă piper negru
– 50 grame de cartofi dulci
Mod de preparare: se încălzeşte cuptorul la 180 grade C. Taie roşiile şi inimile de anghinare; amestecă-le cu prazul, uleiul de măsline, jumătate din cantitatea de oregano şi sare.
Într-un blender, amestecă boabele, piperul şi restul de sare şi oregano.
Taie cartofii dulci în jumătăţi şi pune peste ei ulei de măsline, sare şi piper. Adaugă piureul de boabe şi anghinarele. Următorul strat trebuie să fie compus din cartofi, iar pe deasupra pune feliile de roşii şi restul condimentelor.
Pune la cuptor pentru o ora. Coace preparatul acoperit. La sfârşit, descoperă tavă şi mai lasă la cuptor 10 minute pentru că preparatul să prindă o crustă aurie. 

sursa: yve.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *