Actualitate

Directorul care a schimbat imaginea medicinii din Telenești

Alexei Bivol consideră că schimbarea a început din momentul când procesul de angajare a directorilor de spitale a trecut în subordinea Ministerului Sănătății:

”Vreo zece ani în urmă la ministerul nostru au decis că un concurs obiectiv de angajare a directorilor de spitale în prezența specialiștilor în managementul sănătăţii ar corespunde echității și criteriilor de competitivitate. Pe când autorităţile locale puneau accent în selectarea conducătorilor spitalelor pe alte calităţi, multe dintre care nu aveau nimic în comun cu activitatea de profil. Acum câțiva ani, împreună cu ex-președintele raionului, Boris Burcă, am obţinut un trofeu pentru calitatea managementului spitalicesc. Atunci dumnealui s-a convins că specialistul implicat plenar în domeniu nu prea are timp şi nu trebuie de fapt să se ocupe de lucruri nefireşti profesiei lui. Dacă ați observat, în componența Consiliului Raional Telenești sunt mai puțini medici decât în oricare alte organe reprezentative din raioanele vecine”, ne spune dl Bivol.

Alexei Bivol mai înainte și-a încercat capacităţile şi în mediul asociativ, implementând proiecte reușite, experiență care a utilizat-o și când a devenit director de spital. Astfel, reconstrucțiile, renovările blocurilor și secțiilor, achiziționările de echipament performant din ultimul timp au la bază experiența obținută în diferite proiecte investiționale. Performanţele spitalului în mare parte se datorează anume proiectelor elaborate şi câştigate de administraţia instituţiei or, CNAS finanțează toate spita-lele la fel. La Telenești însă ajung resurse și pentru investiții în dezvoltare, salarizarea decentă a angajaţilor.

În săptămâna din ajunul Zilei lucrătorului medical şi a farmacistului l-am surprins pe doctorul Bivol împreună cu asistentele superioare ale secțiilor din spital, punând la cale modul de organizare a festivităţii dedicate zilei profesionale (în imagine).

”Va fi o sărbătoare de suflet”, m-au asigurat directorul și asistentele superioare.

Sursa: Cuvintul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *