Politică

Directorul TRM le răspunde comuniștilor: „Noi îi dăm de dimineață până seara la televizor și la radio pe cei, în frunte cu madam Tauber”

Directorul Instituției Publice Teleradio-Moldova (TRM), Vlad Țurcanu, le răspunde comuniștilor, care acuză instituția că nu ar oferi timp de emisie opoziției și nu-i invită la emisiuni pe deputații sau exponenții Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) precum și nici pe cei ai Partidului „Șor”.

Însă, Vlad Țurcanu le aduce aminte comuniștilor că, atunci când erau la conducere au făcut o „curățare la TRM totală cu înlăturarea a tot ce le era incomod”, transmite Realitatea.md.

„Când a ajuns Vladimir Voronin președinte, oamenii instalați de el în fruntea radiodifuzorului public au făcut prăpăd la Teleradio-Moldova, scoțând programe incomode regimului din grila de emisie și persecutând jurnaliștii onești. Emisiunile corecte devenind tot mai puține, trecutul sovietic apărea ca fiind luminos, opoziția era prezentată ca o paiață, iar Voronin avea comentatorul său personal la televiziunea publică, care îi lustruia imaginea.  Acum noi îi dăm de dimineață până seara la televizor și la radio pe cei, în frunte cu madam Tauber, despre care procurorii susțin că ar face parte dintr-o grupare de crimă organizată, și tot nu-i mulțumit Vladimir Voronin. Partidul său vorbește despre ignorarea opoziției (запрет на участие оппозиции в передачах на государственном канале «Молдова 1»), chiar dacă orice monitorizare va arăta echilibrul nostru politic. Ca să întregească amuzamentul general, fără să fi recunoscut vreodată deportările și asasinatele comise de înaintașii săi staliniști împotriva a sute de mii de oameni nevinovați, bătrânul comunist vorbește astăzi despre „represiuni împotriva opoziției” și, în particular, față de „o tânără femeie” și „o politiciană cunoscută”. Ce zile a ajuns”, se arată în mesajul lui Țurcanu.

Vă amintim că, luni, 25 iulie, PCRM a lansat o declarație prin care a cerut guvernării „eliberarea imediată a Marinei Tauber”, criticând și faptul că „opoziția nu ar avea acces la emisiunile postului public Teleradio Moldova”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *