CSI / Rusia

Discuțiile dintre Prigojin și Lukașenko, ascultate de serviciile de informații germane

Serviciul german de informații a ascultat în timp ce Evgheni Prigojin a negociat cu președintele belarus Alexander Lukașenko, în numele lui Vladimir Putin, pentru a opri marșul Grupului Wagner către Moscova, potrivit presei germane.

O investigație comună a posturilor germane de radiodifuziune NDR și WDR susține că serviciul de informații al țării (BND) știa mai multe despre discuțiile Wagner decât s-a raportat inițial, inclusiv despre rolul de intermediar jucat de Lukașenko, care a negociat încetarea revoltei.

În plus, ancheta WDR și NDR indică faptul că Serviciul Federal de Informații din Germania a suspectat posibilitatea unei rebeliuni a fondatorului PMC Wagner cu aproximativ o săptămână înainte de incident și a încercat să verifice informațiile de la parteneri. Cu toate acestea, potrivit canalului, încercarea a fost nereușită. Din acest motiv, Biroul Cancelarului Federal al Germaniei nu a fost informat despre o posibilă rebeliune în Rusia, notează canalul.

Serviciul Federal German de Informații nu a informat guvernul german despre evenimentele din Rusia până în seara zilei de 23 iunie.

Anterior, revista Der Spiegel a scris că BND a fost criticat pentru că nu a știut de intenția PMC Wagner de rebeliune în Rusia. Potrivit publicației, BND a primit în avans date de la serviciile de informații americane despre mișcarea trupelor PMC Wagner, dar „nu a putut să le verifice în mod independent” și să le evalueze corect. În special, cu câteva ore înainte de încercarea de rebeliune, reprezentanții BND s-au întâlnit cu ministrul de externe Annalena Burbock, dar nici măcar nu au atins acest subiect în raportul lor. Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a aflat despre evenimentele de sâmbătă dimineață din știri, se subliniază în articol.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că BND „nu știa dinainte” despre revoltă într-un interviu TV de săptămâna trecută. Noile informații pun sub semnul întrebării declarația lui Scholz.

Potrivit relatărilor din presă, BND a primit informații despre o posibilă revoltă în Rusia condusă de șeful Wagner cu o săptămână înainte de a avea loc, dar nu au anunțat cancelarul deoarece nu au putut verifica informațiile.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. “Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a aflat despre evenimentele de sâmbătă dimineață din știri, se subliniază în articol.”
    Bai , ma lasi !
    Asta e asa pentru putin !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *