Comentariu

Diversitate în unitate

Dacă ne uităm la scena noastră politică, e simplu de apreciat sila oamenilor pentru „diversităţi”. Mâine-poimâine cetăţenii vor face plângere împotriva corurilor. Să nu se mai cânte pe patru voci! Cetăţenii vor un cor cu o singură linie vocală! Sau măcar un preşedinte!

Deşi s-a propus, în vară, donarea unui leu pentru restaurarea Circului, nu s-a făcut nimic. De ce? Fiindcă oamenii sunt sătui de circ. Încercaţi să redeschideţi Circul şi veţi avea proteste.

Nemulţumiţi că cei din Alianţă nu au ales preşedintele, comuniştii fac proteste. Vor desfiinţarea AIE. Au tăcut până pe 18 noiembrie. Şi-au anunţat intenţia de a nu vota pe 18 noiembrie. Iar acum, în preajma Crăciunului, în loc de colinde – proteste.

O aritmetică simplă m-a făcut să înţeleg de la început că 58 plus Igor Dodon şi doamnele Greceanîi şi Abramciuc – nu fac 61. Cel puţin nu în favoarea lui Marian Lupu. Aşa că nu am înţeles de ce PCRM-ul e aşa de supărat. Sigur că nimeni nu i-a împiedicat pe subalternii lui Voronin să voteze. Poate doar Voronin. Dar ei au aşteptat, zâmbind, să nu iasă nimeni preşedinte ca să poată striga: „Jos AIE!”. Nu doar în Chişinău, dar în întreaga ţară.

Că PLDM-iştii vor acum legi pentru buget, iar nu preşedinte, e o altă discuţie. Nu mai puţin absurdă. Dar nici mai puţin neaşteptată. Adică noi bănuiam că se va căuta amânarea, nu doar a datei de 18 noiembrie, dar şi a celei de 15 decembrie, doar că nu eram siguri care va fi pretextul. Iată, s-a găsit pretextul.

Că domnul Dodon a trecut la socialişti oficial, de asemenea, nu putea să surprindă pe nimeni. A schimbat fesul pe fes, ca să spun aşa. Eu, care vin din fosta RSR (Republica Socialistă România), nu sunt capabilă să diferenţiez prea bine culoarea roşie a comuniştilor de culoarea roşie a socialiştilor. Din punctul meu de vedere, diversitatea e mult mai evidentă în Alianţă. E mai greu să-i priveşti cu aceleaşi criterii de evaluare pe domnii Lupu, Filat şi Ghimpu, decât pe domnii Voronin şi Dodon.

Ironizând, putem considera că marele principiu al Uniunii Europene: diversitate în unitate, e motivul pentru care AIE bate în toate pasul pe loc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *