JustițieSocial

DOC. BREAKING. Veronica Dragalin nu putea fi admisă la concursul pentru funcția de șef al PA, pentru că nu are studiile necesare. Trei membri CSP explică de ce alegerea este ilegală

Veronica Dragalin nu putea fi admisă la concursul pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție (PA), pentru că nu are studiile necesare, iar Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) nu este în drept să se pronunțe pe seama echivalării diplomei de studii. Această concluzie figurează într-un document cu opinia separată a trei membri ai CSP, inclusiv președintele instituției.

Astfel, trei membri CSP au explicat de ce alegerea lui Dragalin în funcția de șef al PA este ilegală, scrie INDEX pe canalul de Telegram.

De asemenea, CSP a publicat opinia separată formulată de către Eduard Varzar, Inga Furtună membri ai CSP și Angela Motuzoc, Președinte al CSP față de alegerea Veronicăi Dragalin.

Comisia nu a examinat prevederilor legale corespunderea candidaților cerințelor înaintate. Principalele constatări se referă la:
– diploma V. Dragalin nu corespunde cerințelor pentru funcția de Procuror anticorupție, ea a prezentat diplome/acte de studii obținute în sistemul educațional din SUA (în domeniul biologiei și chimiei), acestea nefiind recunoscute și echivalate de autoritățile Republicii Moldova precum impune legea.  
– comisia specială de preselecție nu a respectat procedura legală de verificare a veridicității actelor;
– unii candidați au fost excluși neîntemeiat

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *