Justiție

DOC. Curtea de Apel Comrat examinează luni dosarul privind validarea mandatului Evgheniei Guțul pentru funcția de bașcană a Găgăuziei

Luni, 22 mai, începând cu ora 10:00, Curtea de Apel Comrat examinează dosarul privind validarea rezultatelor turului doi al alegerilor pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia din 14 mai. Magistratul care va examina cazul este Andrei Mironov, judecător la Curtea de Apel Comrat, scrie Ziarul de Gardă.

Candidata Partidului „Șor”, Evghenia Guțul, a câștigat alegerile pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia, după ce în turul doi a acumulat 27 374 de voturi, iar contracandidatul acesteia, candidatul independent susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Grigorii Uzun a obținut 24 926 de voturi.

Tot astăzi, Partidul „Șor” și-a chemat susținătorii, la 11:30, la un miting organizat în fața Curții de Apel Comrat, „în susținerea bașcanului ales al Găgăuziei, Evghenia Guțul, desemnat de Partidul Șor”.

 

Menționăm că în UTA Găgăuzia s-a desfășurat duminică, 14 mai, turul doi al alegerilor pentru funcția de bașcan. Potrivit rezultatelor publicate de Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei, candidata Partidului „Șor”, Evghenia Guțul, a câștigat alegerile pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia, în fața lui Grigorii Uzun, candidat independent susținut de PSRM.

La 16 mai 2023, Comisia Electorală Centrală (CEC) a inițiat opt procese contravenționale privind finanțarea ilegală a concurenților electorali în alegerile din UTA Găgăuzia, care au primit donații din partea persoanelor fizice, depășind plafonul maxim stabilit de lege, care este de 11.700 de lei.

Apoi, mascații Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins cu percheziții la sediul Consiliului Electoral Central al Găgăuziei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *