Social

DOC. Hotărârea CC privind declararea neconstituționalității Partidului „Șor”, publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea Curții Constituționale (CC) privind declararea neconstituționalității Partidului Politic „Șor” a fost publicată miercuri, 26 iulie curent, în Monitorul Oficial, transmite Realitatea.md.

Menționăm că hotărârea Curții Constituționale (CC) a fost aprobată în urma mai multor ședințe de examinare a cazului, care au durat, cu pauze, mai mult de o lună de zile.

Potrivit hotărârii, formațiunea se consideră dizolvată. Nici un act al partidului emis până la pronunțarea hotărârii Curții nu are nici o valoarea juridică, este menționat în document. De asemenea, Înalta Curte a decis ca Ministerul Justiției să desemneze o comisie de lichidare a partidului, care va întreprinde toate măsurile necesare pentru lichidarea și radierea acestuia din registrul de stat al persoanelor juridice.

Vă amintim că la 19 iunie, magistrații Curții Constituționale (CC), au declarat neconstituțional Partidul „Șor”. Înalta Curte a dat curs cererii Guvernului de a interzice activitatea formațiunii conduse de Ilan Șor. Decizia a fost anunțată de președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, după mai mult de trei ore de deliberări. Potrivit acestei hotărâri, deputații „Șor” din Parlament își vor exercita funcția până la sfârșitul mandatului ca deputați independenți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *