Social

DOC. Hotărârea Guvernului privind ajutoarele acordate localităților afectate de furtună, publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea Guvernului privind eliberarea unor bunuri materiale din rezervele de stat și alocarea mijloacelor financiare pentru lichidarea consecințelor intemperiei de săptămâna trecută a fost publicată luni, 31 iulie, în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

De asemenea, documentul prevede acordarea ajutoarelor materiale în valoare totală de 16,3 mln de lei (815 mii de euro) pentru 74 de localități din șase raioane ale țării care au fost afectate de ploile torențiale și vântul puternic din 25 și 26 iulie 2023.

Materialele, eliberate de către Agenția Rezerve Materiale, vor fi distribuite autorităților publice locale din raioanele Edineț, Soroca, Râșcani, Dondușeni, Drochia și Hâncești, în vederea efectuării lucrărilor de reparație și de construcție a caselor de locuit și a clădirilor administrative, culturale și sociale. 

Astfel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va asigura transportarea bunurilor materiale către localitățile afectate, iar Consiliile raionale vor recepționa și redistribui bunurile.

Vă amintim că în urma precipitațiilor puternice ce au avut loc în ultimele zile pe teritoriul Republicii Moldova, cele mai multe pagube au fost înregistrate în raionale Edineț, Soroca, Dondușeni, Râșcani și Drochia.

În urma intensificării vântului, în seara zilei de 25 iulie, în mai multe localități din raionul Râșcani, au fost deteriorate acoperișurile a peste 50 case de locuit și a 14 depozite agricole.

Astfel, în urma ploilor torențiale cu intensificări de vânt produse în nordul și centru țării, în ultimele 24 de ore echipele de salvatori și pompieri ale IGSU au intervenit în 43 de cazuri la lichidarea consecințelor, fiind executate lucrări de defrișare ale crengilor, arborilor căzuți pe carosabil, pomparea apei, precum și înlăturarea obiectelor cu pericol de cădere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *