Social

DOC. Lista proiectelor incluse în Programul „Satul European Expres”publicată în Monitorul Oficial

Documentul unic de program (DUP) pentru anii 2022-2024 a fost completat cu proiectele incluse în Programul Național „Satul European Expres”. Hotărârea de Guvern respectivă a fost publicată luni în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Documentul conține lista celor 399 de proiecte incluse în Programul „Satul European expres”, pentru implementarea cărora a fost alocată suma de circa 172,3 milioane de lei (peste 8,6 mln de euro), din bugetul de stat, prin intermediul Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Majoritatea proiectelor vizează reabilitarea infrastructurii sportive și sociale – 192 la număr, iar alte 70 de inițiative locale se referă la modernizarea sistemelor de iluminat public. Pentru reabilitarea clădirilor publice, vor fi implementate 64 de proiecte, iar pentru renovarea centrelor culturale au fost selectate 46 de inițiative. De asemenea, în alte 27 de localități vor fi realizate proiecte de eficientizare energetică, prin instalarea sistemelor de producere și furnizare a energiei, folosind resurse regenerabile. 

De asemenea, în DUP au fost incluse 22 de proiecte care prevăd construcția sau reabilitarea creșelor în localitățile din țară. Pentru implementarea acestor inițiative, au fost alocate alte 10 milioane de lei.

Programul național „Satul European Expres” este o continuitate a Programului „Satul European”, care include 496 de proiecte și investiții de circa 2 miliarde de lei.

Astfel, până în anul 2024, în toată țara vor fi implementate 917 proiecte de dezvoltare regională și locală – 496 în cadrul „Satului European”, 399 prin „Satul European Expres” și 22 de proiecte de construcție și reabilitare a creșelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *