Social

DOC. Noile tarife micșorate la energia termică – publicate în Monitorul Oficial

Noile tarife micșorate la energia termică au intrat în vigoare joi, 29 iunie, după ce deciziile în acest sens, aprobate marți, 27 iunie, de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), au fost publicate în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Astfel, consumatorii din Capitală vor achita 3267 de lei pentru o gigacalorie, sau cu 310 lei mai puțin decât până în prezent. Totodată, a fost majorat cu 5 bani, sau cu 1 la sută tariful la energia electrică produsă de Termoelectrica, de la 393 de bani/kWh, până la 398 de bani/kWH.

Pentru consumatorii deserviți de „CET – Nord”, tariful la căldură a fost redus cu 344 de lei pentru o gigacalorie, sau cu 9%. Astfel, aceștia vor achita 3561 de lei pentru o gigacalorie. Totodată, prețul pentru energia electrică produsă de centralele electrice de termoficare ale S.A. „CET-Nord” a fost stabilit la nivel de 466 bani/kWh (fără TVA), cu 1 leu și 45 de bani mai puțin decât până în prezent, sau cu 24 la sută. 

Hotărârile pot fi contestate la autoritatea emitentă în termen de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *