ActualitatePolitică

Dodon prins cu minciuna: Soția sa nu a fost stopată în trafic pentru a-i fi înmânată citația. Precizările PA

Galina Dodon, soția lui Igor Dodon, nu a fost stopată în trafic de poliție pentru a-i fi înmânată citația la Procuratură, pentru a fi pusă sub învinuire în dosarul în care a fost reținut recent și soțul acesteia, precizează Procuratura Anticorupție.

„Cu referire la citarea la Procuratura Anticorupție a dnei Galina Dodon, venim cu unele precizări, care indică la caracterul fals al declarațiilor apărute pe rețelele de socializare prin care subiectul investigației în dosarul „Kuliok”, încearcă să manipuleze opinia publică. În ceea ce privește afirmațiile, precum că dna Galina Dodon a fost stopată în trafic de către poliție pentru înmânarea citației, acestea nu corespund circumstanțelor reale. În realitate, ofițerul de investigații din cadrul grupului de urmărire penală, care se deplasa spre domiciliul familiei Dodon pentru înmânarea citației, văzând că autoturismul dnei Galina Dodon era parcat în apropierea liceului Prometeu din mun. Chișinău, s-a apropiat de aceasta și i-a înmânat citația”, se arată într-un comunicat al PA.

Precizările instituției vin după ce ieri, 13 iunie, Igor Dodon a acuzat procurorii că i-au oprit soția în trafic, „pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah”.

Amintuim că Igor Dodon este învinuit pe patru capete de acuzare: coruperea pasivă (art.324 alin.(3) din Codul penal), organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat (art.181/2 alin.(5) din Codul penal), trădare de patrie (art.337 alin.(1) din Codul penal) și îmbogățire ilicită (art.330/2 din Codul penal).


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.