Muzică

DOGA va susține concerte aniversare la Căușeni, Soroca și Hîncești

 Anul 2017 a fost declarat în Republica Moldova – „Anul Eugen Doga”, în care au loc o serie de evenimente culturale dedicate maestrului. Astfel, evenimentele sunt dedicate aniversării marelui compozitor cu ocazia celor 80 de ani. Cu această ocazie publicul este invitat să devină turist la el acasă, iar orașele gazde vor deveni capitale cultural-turistice pentru o zi.

Sub egida Ministerului Culturii în perioada 21-23 septembrie vor fi organizate trei concerte regionale în trei locații cultural-turistice valoroase pentru Republica Moldova. Evenimentele vor avea loc, după cum urmează:

21 septembrie – Scuarul Casei de Cultură – Căușeni

22 septembrie – Scuarul Cetății Soroca – Soroca

23 septembrie – Conacul Princiar Manuc Bey – Hîncești

Intrarea la concertele de la Căușeni și Soroca sunt gratuite pentru public, iar la concertul de la Hîncești intrarea se va face cu biletul de la Conacul Manuc Bey, astfel vizatorii sunt invitați să descopere bijuteria regiunii Hîncești în ziua evenimentului. De asemenea, pentru concertul de la Manuc Bey va fi posibilă procurarea biletelor și online, iar numărul de bilete va fi limitat.

Vă invităm să descoperiți Căușeniul, Soroca și Hîncești în perioada 21-23 septembrie, motiv pentru care vom pregăti un traseu turistic desfășurat, iar finalul zilei îl vom încununa cu un concert al maestrului Eugen Doga, în cadrul căruia vor evolua Orchestra și soliștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Trupa Akord, Vitalie Advahov și alți artiști.

Concertele fac parte dintr-o serie de evenimente de promovare a patrimoniului cultural-turistic, ce vor avea loc sub egida Ministerului Educaţiei, Culturii și Cercetării, cu suportul partenerilor strategici USAID și Guvernul Suediei și cu sprijinul Consiliilor Raionale Căușeni, Soroca și Hîncești, sub umbrela brandului turistic de țară – Descoperă căile vieții

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *