Externe

„Don-don” Kadîrov, critică public politica lui Putin și Șoigu. Ce l-a nemulțumit pe susținătorul Kremlinului

Cecenul Ramzan Kadîrov și-a exprimat nemulțumirea în mod deschis față de acțiunile conducerii politico-militar din Rusia.

Acestuia nu i-a plăcut schimbul de prizonieri dintre Ucraina și Rusia care a avut loc cu o zi înainte, în care partea rusă a eliberat 215 militari ucraineni, inclusiv 108 luptători ai regimentului Azov, care au apărat combinatul Azovstal din orașul port Mariupol.

„ Sunt extrem de nemulțumit de schimbul de ieri. Chiar toată situația îmi este de neînțeles.
Ori de câte ori se luau decizii de luptă sau tactice, noi, participanții activi la operațiunea specială, eram consultați. Iar aici…” a scris Kadîrov pe canalul său de Telegram.

Kadîrov s-a autointitulat „participant activ” la așa-numita „operațiunea miliatră specială” și s-a plâns că Ministerul Apărării RF și FSB nu l-au consultat cu privire la schimbul menționat. Acesta a considerat schimbul „inegal” și că a avut loc „în condiții ucrainene”, amintind că regimentul Azov a fost recunoscut în Rusia ca „organizație teroristă”.

În concluzie, Kadîrov a remarcat că ceea ce a spus este părerea sa personală și a promis că va „urma orice ordin” al lui Vladimir Putin.

Menționăm că nu este prima dată când Kadîrov își exprimă deschis iritarea față de acțiunile conducerii ruse. Nu cu mult timp în urmă, acesta a comentat aspru declarația Ministerului rus al Apărării despre retragerea armatei din teritoriile din regiunea Harkov și a raportat, de asemenea, greșelile comandanților.

Susținătorul lui Putin a cerut să se declare mobilizarea în Rusia și să se folosească „orice armă” împotriva Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *