Actualitate

Dorin Chirtoacă: „Noi avem o întârziere de 10-15 ani față de România”

„Banca de Economie a fost un fel de colhoz. Toți cei care au fost la guvernare și-au tras bani de la BEM. Să ne uităm peste listele din raportul Kroll: Petru Lucinschi, doamna Apostolova a fost consilier de la Partidul Socialiștilor în 2015, acum e viceprimar de Orhei; Aurel Marinescu de la Gabriel Stati; Tudor Negru de la comuniști; Aurel Melnic e cumătru de la Partidul Socialiștilor. Toți au luat bani de la Banca de Economii. Din câte m-am informat, de la Partidul Liberal nu au fost luate credite”, a enumerat primarul. Șeful capitalei pledează pentru publicarea listei debitorilor. În acest fel, primarul e convins că presiune presei și a societății civile va forța justiția să deschidă dosare.

„Ori facem revoluție acum, ori facem presiune”, a adăugat Dorin Chirtoacă. Potrivit primarului, protestatarii insistă asupra demisiei totale a guvernării fără a propune o alternativă. „Oricum punem presiune pe guvernare să rezolve dosarul BEM și treptat lucrurile vor merge de la sine”, a menționat primarul.

În cadrul emisiunii, Dorin Chirtoacă a numit reprezentații opoziției anarhiști. „După mine, aceștia trebuiau să fie arestați, deoarece au încălcat legea și au sfidat între orașul”, a declarat edilul. Din spusele primarului, opozanții creează disconfort cetățenilor și nu guvernanților.

timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *