Dormitorul, intimitatea „sub cheie”
Părinţii trebuie să facă la fel. Dormitorul este camera cea mai „conservatoare”: astăzi, ca şi ieri şi întotdeauna, rămâne închis străinilor. Cu mici excepţii, atunci când îţi prezinţi casa unor oaspeţi.
Ce spune despre tine
Dormitorul e încăperea care îşi defineşte cel mai bine „proprietarul”, pentru că fiecare îl aranjează fix pe gustul său.
Covorul persan gros, cuverturile, draperiile şi perdelele grele, bogate, aşternutul cu dantelă mărturisesc romantism şi gusturi puţin cam retro. În schimb, un covoraş simplu de la picioarele patului, cuvertura uşoară, practică şi jaluzelele moderne – verticale sau orizontale, ce contează? – denotă un spirit practic, foarte activ.
Mobilierul minimalist spune despre tine că nu pui mare preţ pe bunurile exterioare. Sau nu pui preţ pe numărul lor, ci pe calitate şi confort.
Cum să îl aranjezi
Dormitorul înseamnă, întâi şi întâi, un pat cât mai confortabil (de regulă, unul lat) şi cât mai puţine alte mobile, dar și surse de lumină uşor de dirijat (o fereastră simplu de camuflat prin draperii, veioze şi lampadare lesne de mutat dintr-un colţ în altul).
Dacă, din lipsă de spațiu, ești nevoită să cumulezi dormitorul cu funcțiile biroului, îți recomandăm să așezi computerul şi scaunul în colţul în care ai acces mai uşor. Pe pereţii alăturaţi, amplasează câteva rafturi de etajeră, la înălţime, ca să nu-ţi faci cucuie noaptea, când te dai jos din pat pe întuneric.
Materiale calde sau reci?
* Pielea şi metalul (fier, aluminiu) sunt reci. Ştii ce „spun” despre tine? Că nu îţi place să petreci prea mult timp acasă.
* Lemnul şi catifeaua sunt materiale calde – favoritele celor pentru care căminul propriu este centrul Universului.
Timpul Suplimentul Femeia