ActualitateJustițiePolitică

Dosarul „Frauda Bancară”. Marina Tauber, citată la Procuratura Anticorupție pentru a fi audiată pe două capete de acuzare

Deputata partidului Șor, Marina Tauber, a rămas din nou fără imunitate parlamentară și a fost citată vineri, 27 mai, la Procuratura Anticorupție pentru a fi audiată în dosarul „Frauda Bancară”. Aceasta urmează a fi pusă sub învinuire de către procurori pentru săvârșirea infracțiunilor de spălarea banilor în proporții deosebit de mari, săvârșite de un grup criminal organiza și pentru escrocherie săvârșita în proporții deosebit de mari, scrie TV8.md.

„Deputata Marina Tauber este citata astăzi la PA pentru a i se înainta învinuirea referitor la capetele de acuzare pentru care i s-a ridicat imunitatea ieri în Parlamentul RM. Aceasta e învinuită în dosarul denumit generic „Frauda bancară”. Urmează sa fie pusă sub învinuire de către procurori pentru săvârșirea infracțiunilor de spălarea banilor, în proporții deosebit de mari, săvârșite de un grup criminal organizat (art.243 al.3 din Codul penal) și pentru escrocherie săvârșita în proporții deosebit de mari (art.190 al.5 din Codul penal)”, a declarat procurora Mariana Cherpec, procurorul responsabil de comunicare al Procuraturii Generale.

Amintim că Parlamentul a aprobat joi, 26 mai, cele două cereri înaintate de către Dumitru Robu, procurorul general interimar, privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatei Partidului ȘOR Marina Tauber

Procurorul Dumitru Robu a declarat că există bănuieli rezonabile că „prin diverse metode, Marina Tauber și Ilan Șor au pus în aplicare planului unui grup infracțional prin care o companie urma să răscumpere de la BEM credite”.

„Procurorii au administrat suficiente probe concludente ce indică asupra bănuielii rezonabile că deputata Marina Tauber în perioada 2013 – 2014, fiind membră a grupului criminal organizat condus de Ilan Șor, care a preluat în interesul grupului criminal organizat menționat asupra activității băncilor comerciale Banca de Economii, Unibank și Banca Socială. Acționând împreună cu acesta, prin diverse metode au sustras bani în proporții deosebit de mari de la Banca de Economii, creând aparența unor investiții în activitatea băncii”, a declarat Dumitru Robu de la tribuna Parlamentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *