Politică

Parlamentul a decis! Marina Tauber a rămas fără imunitate și poate fi arestată și trimisă în judecată pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari

Joi, 26 mai, Parlamentul a aprobat cele două cereri înaintate de către procurorul general interimar Dumitru Robu privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatei Partidului ȘOR Marina Tauber, scrie Zdg.md.

UPDATE 13:33 Cu 60 de voturi, 56 de deputați PAS și 4 de la Partidul ȘOR, Parlamentul a aprobat prima cerere privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatei Partidului ȘOR, Marina Tauber, aceasta fiind bănuită de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

„Prin diverse metode, Tauber și Șor au pus în aplicare planul infracțional prin care o companie urma să răscumpere de la BEM credite. Tauber a obținut și integrat mijloacele pentru a-și sporit proprietățile în Moldova și în străinătate. Solicit ridicare imunității parlamentare în vederea efectuării acțiunilor de urmărire penale și trimiterea în judecată în baza articolului 243, aliniatul 3”, a declarat procurorul general interimar.

„Dacă bănuiala dvs rezonabilă și a altor colegi ai dvs nu se adeverește, dvs mă ofensați. (…) Eu nu înțeleg din ce motiv dvs vreți să ridicați imunitatea”, a declarat Tauber.

Dumitru Robu a dat asigurări că dosarul în care deputații Ilan Șor și Marina Tauber sunt cercetați pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari va fi diferit justiției întrucât acuzatorii de stat au identificat probe concludente.

 

Pe 19 mai, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a adresat președintelui Parlamentului, Igor Grsou, patru cereri cu privire la încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților Marina Tauber și Ilan Șor în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată. Tauber și Șor sunt bănuiți de spălare de bani și escrocherie în proporţii deosebit de mari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *