Politică

Dosarul Kuliok: Ședința de la CSJ, din nou amânată. Dodon s-a prezentat fără avocați

O nouă ședință în dosarul denumit generic „Kuliok”, la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a fost amânată. În cadrul acesteia, urma să fie prezentată de către procurori o înregistrare video de 47 de minute, însă inculpatul Igor Dodon s-a prezentat fără avocați, motiv pentru care a cerut amânarea, transmite TV8.

De asemenea, Dodon a motivat că doi dintre apărători sunt în concediu medical, iar altul se află în România și nu a reușit să ajungă la ședința de judecată.

Procurorul pe caz, Petru Iarlamliuc, a catalogat aceste acțiuni ca metodă de tergiversare a dosarului. Și a cerut ca la următoarea ședință apărătorii să prezinte documente care să justifice imposibilitatea de prezentare. 

Totodată, procurorul a precizat că, dacă și la următoarea ședință nu vor veni avocații lui Dodon, el va cere ca inculpatul să fie apărat de către un avocat din oficiu.

La rândul său, socialistul a negat că ar încerca să tergiverseze dosarul și a dat asigurări că apărarea se va prezenta în componență deplină la următoarea ședință.

Vă amintim că ședința precedentă, din 6 martie la care, la fel, urma să fie prezentată de către procurori o înregistrare video de 47 de minute, a fost amânată. Avocații lui Dodon au cerut amânarea.

De asemenea, apărarea a invocat ca motiv starea de sănătate a lui Dodon, care ar fi suspectat cu COVID-19, dar și a doi dintre avocați, care s-ar afla în concediu medical.

Dar, menționăm faptul că o zi mai devreme, duminică, 5 martie, Dodon și familia sa au mers la mănăstirea Curchi. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *