Fotbal

Dramă tiraspoleană pe stadionul din Ghidighici: RAPID – SHERIFF 1-1

Evenimentele derulate pe stadionul din satul Ghidighici nu prea s-au asemănat cu fotbalul clasic. Din cauza ploii care a căzut abundent peste gazonul stadionului, xcalitatea meciului a avut mult de suferit.

Sheriff, care din varii motive nu a evoluat cu cei mai puternici jucători în lot, au preluat iniţiativa din startul partidei şi, deja în minutul zece, au deschis tabela prin Serghei Gheorghiev, care a profitat de o eroare banală a fundaşilor echipei-gazdă. Rapid a replicat imediat şi golul egalării a fost anulat de brazilianul Jose Nadson, care a respins balonul de pe linia porţii propriei echipe, la fel ca şi în confruntarea recentă cu Dinamo Kiev , din Europa League.

Până la finele primei părţi a jocului, ocazii periculoase la ambele porţi nu au fost consemnate. Fotbaliştii celor două grupări au „plămădit” glodul de pe arena din suburbia capitalei, încercând să trimită balonul spre porţile adverse. Şi totuşi, până la pauza dintre reprize s-au întâmplat două faze notabile. Iniţial, brazilianul Franca din lotul „galben-negrilor” s-a accidentat şi a fost înlocuit de letonianul Edgars Gauracs, iar în prelungiri, jucătorul gazdelor Luca a reuşit să restabilească egalitate, consemnând de altfel şi rezultatul final al meciului 1-1.

În startul mitanului secund s-a consemnat o modificare mai rarîntâlnită în fotbalul autohton, centralului bălţean Vlad Ivancenco i s-a făcut rău, şi în locul lui, meciul a fost arbitrat de concitadinul Ghenadie Sidenco. În partea a doua a meciului, Sheriff a fost mult mai incisivă în faza atacului, dar nu au reuşit să construiască pericol la poarta gazdelor. Astfel, meciul s-a încheiat cu o egalitate rezultativă, care oferă speranţe „rapidiştilor” şi trage un selnal strident de alarmăă pentru tiraspoleni. Ultimii, în acest sezon, aşa şi nu au reuşit să obţină prima victorie în deplasare.

Odată cu meciul de la Ghidighici, Sheriff şi-a ajuns adversarele din campionat la capitolul partide disputate. După 11 etape disputate, multipla campioană naţională împarte în clasamentul Diviziei Naţionale, locul 5, cu eterna rivală Zimbru Chişinău. Ambele formaţii au câte 20 de puncte, dar Sheriff are un decalaj mai bun al golurilor marcate şi scăpate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *