Spectacole

Dramaturg american de origine română vine la Chișinău

Mircea M. Ionescu este semnatar și al altei piese din repertoriul „Satiricus”-lui – „Bethoven cîntă din pistol”. Premiera spectacolului cu acest titlu a avut loc în aprilie 1995, cu prezența la Chișinău a autorului, iar după vreo săptămînă, la invitația acestuia, ”Satiricus” a efectuat primul său turneu peste ocean, la New York și Bridgeport. Astfel, după două decenii, Mircea M. Ionescu revine pe scena teatrului din Chișinău – și la figurat, și la propriu, deoarece cu ocazia premierei el va zbura în R. Moldova, din Los Angeles.

Interpreta rolului principal, Fata, este Alexandrina Grecu, fiica regizorului Alexandru Grecu.

Potrivit organizatorilor, spectacolul „Puștoaica de la etajul 13 sau Dragă societate…" vine să ia în răspăr o societate depravată și coruptă, cu guvernanți incapabili și cetățeni lipsiți de scrupule, cu toate tarele și perversiunile aduse de valurile așa-zisei capitalizări… Prin atitudinea și replicile pline de savoare ale unei adolescente abandonate de părinți și prieteni, aduse în pragul disperării și al autodistrugerii, sînt puse la stîlpul infamiei personajele reprezentative ale acestei societăți ostile – Polițistul, Judecătorul, Medicul, Sora medicală șefă, Antrenorul ş.a.

Tot joi, la ora 12.00, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova va avea loc decernarea Premiilor Naţionale GALEX. Instituit de Liga Bibliotecarilor şi de Biblioteca Naţională, Premiul Naţional GALEX se acordă, cu sprijinul Ministerului Culturii, personalităţilor care promovează imaginea bibliotecii şi celor mai buni bibliotecari din bibliotecile naţionale şi cele publice.

În aceeaşi zi, la 11.00, Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici” prezintă spectacolul “Sarea în bucate” de P. Ispirescu (limba română). La ora 18.00, la Sala cu Orgă va începe un concert de cameră, susţinut de Orchestra Națională de Cameră, Corul Național de Cameră, dirijor – Daniel Manasi (România). La Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” va avea loc spectacolul „Jazz’n Chișinău” (ediția a IV-a), invitată specială – Ruta Duduma (Letonia), vocaliste – Ana-Maria Surguci, Victoria Peșterean și Cristina Pintilie, soliști – Valeriu Culea, rhodes, piano (lider proiect muzical), Igor Varicas, chitară bas, contrabas, Vasile Mărgineanu, drums (ora 19.00).

Mîine, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, la ora 15.00, va avea loc concertul „Divertisment coregrafic” – Abonament muzical pentru copii și liceeni. Va evolua Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale, dirijor – Mihail Agafiţa, Maestru al Artei. La Teatrul Republican de Păpuşi, începînd cu ora 11.00, va fi prezentat spectacolul “Dragi mi-s romaniţele” de S. Prokofiev (limba rusă).

Astăzi, la ora 18.00, la Sala cu Orgă va avea loc „O seară de bisuri” cu Ion Josan, care tradițional își sărbătorește ziua de naștere cu un recital de violoncel, acompaniat la pian de Elena Turea, cu participarea violonistei Angela Molodojan. În program va răsuna muzică de popularitate de Vivaldi, Handel, Mozzart, Boccherini. Tot astăzi, la 18.00, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” va avea loc concertul de caritate „Împreună salvăm o viață”.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *