ActualitateExterne

Drumuri blocate și zeci de locuitori au rămas izolați

Zeci de rezidenţi ai unor oraşe montane situate la est de capitala chiliană, Santiago de Chile, au rămas izolate în urma unor avalanşe care au dus la blocarea drumurilor, potrivit autorităţilor din această ţară sud-americană, informează Reuters, potrivit Agerpres.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ploile abundente transformate în omăt şi furtunile de zăpadă din ultimele zile au dus la acumularea unui strat consistent de zăpadă pe teritoriul provinciei Maipo, din centrul statului Chile.

Două oraşe mici din zona muntoasă Cajon del Maipo, precum şi un centru de schi, au rămas izolate din cauza drumurilor închise în urma avalanşelor, au informat poliţia şi autorităţile din acea provincie chiliană.

”Depunem toate eforturile pentru a ajunge la ei şi a-i transporta într-o zonă sigură”, a spus Alejandra Cortes, delegat al guvernului federal în provincia Cordillera.

Ea a adăugat că, în următoarele câteva zile, autorităţile vor încerca să declanşeze o avalanşă controlată pentru a degaja zăpada în cazul în care un astfel de fenomen nu se declanşează în mod natural până atunci.

La Lagunillas Ski Center, 33 de persoane au rămas izolate, printre care şi opt copii, a precizat locotenent colonelul Bernardo Leiva, de la poliţia naţională din Chile.

”Nu au existat persoane rănite (la centrul de schi), li s-au adus alimente”, a spus el.

O a doua avalanşă a blocat accesul rutier în munţi, nouă persoane rămânând izolate în oraşul Banos Morales şi alte 20 au rămas blocate în Lo Valdes, potrivit biroului de presă al Alejandrei Cortes.

În ambele oraşe sunt aşteptate să sosească pluguri de zăpadă care să cureţe drumurile, pe care s-a acumulat un strat de zăpadă cu grosimea de 10 metri în urma avalanşei.

Ploi suplimentare şi posibil ninsori sunt aşteptate marţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *