CSI / Rusia

„Dumitraș”, aliatul lui Putin, amenință Occidentul: Sancțiunile împotriva Moscovei ar putea justifica un război

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a afirmat astăzi, că, în anumite circumstanţe, sancţiunile împotriva Moscovei ar putea fi considerate un act de agresiune şi ar putea justifica un război, informează Reuters.

„Aş vrea să subliniez încă o dată că, în anumite circumstanţe, astfel de măsuri ostile ar putea fi de ademenea calificate drept un act de agresiune internaţională. Şi chiar un ‘casus belli’ (o justificare pentru război”, a declarat Medvedev, adăugând că Rusia are dreptul de a se apăra, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Rusia se confruntă cu un val de sancţiuni paralizante din partea Occidentului, ca răspuns la invazia ei declanşată pe 24 februarie asupra Ucrainei şi pe care Moscova o numeşte „operaţiune militară specială”.

Dmitri Medvedev a devenit unul dintre cei mai vocali susţinători ai războiului, făcând o serie de afirmaţii dure și răutăcioase la adresa Occidentului.

În urmă cu două zile, Medvedev a declarat că orice intruziune în Peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război la adresa Rusiei, care ar putea conduce la al treilea război mondial, iar la începutul lui iunie el şi-a exprimat într-un mod virulent ”ura faţă de ”degeneraţii” care vor ”moartea” Rusiei.

„Sunt adeseori întrebat de ce postarile mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt nişte nenorociţi şi degeneraţi”, a spus el.

De asemenea, la 30 mai, Dmitri Medvedev a ameninţat pe contul său din Telegram că, în cazul unor lovituri cu rachete asupra unor oraşe ruseşti, Rusia ar putea riposta, lansând atacuri cu rachete asupra ”centrelor unde se iau deciziile criminale”, dintre care unele nu se află la Kiev.

Medvedev, care a fost preşedinte între 2008 şi 2012, şi premier între 2012 şi 2020, este în prezent vicepreşedintele puternicului Consiliu al Securităţii Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Intr-un razboi cu NATO in doua luni nu mai exista Rusia, bai “Dumitras” zis si clovnul planetei.

  2. He-he, Dimon-ule ! Nu te înfoia prea tare!
    Du-te și arde vodcă mai departe – va fi mai bine pentru toți !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *