InternaționalRăzboi

După ce s-a întâlnit cu liderul de la Kiev și șeful ONU, Erdogan îi va cere lui Putin „pace în lume”

Președintele Turciei, se pare că își ia în serios rolul de mediator în războiul din Ucraina. După vizita sa la Lvov și întrevedere cu președintele Ucrainei, dar și cu secretarul general al ONU, oficialul de la Ankara a anunțat că va cere lui Putin „pace în lume”.

Aceste declarații au fost făcute într-un interviu citat de Reuters. Discuția cu jurnaliștii s-a produs în timpul întoarcerii sale de la Lvov, unde Erdogan a purtat discuții cu omologul său ucrainean și secretarul general al ONU, Antonio Guterras, potrivit Realitatea.

De asemenea, Erdogan s-a referit în special la situația centralei nucleare de la Zaporojie. Liderul turc a spus că va aborda chestiunea în cadrul discuțiilor pe care le va avea cu președintele rus.

„Vom discuta problema cu Putin și vom cere în mod concret Rusiei să facă ceea ce trebuie, ca un pas important pentru pacea în lume”, a declarat Erdogan.

Vă amintim că ieri, 18 august, Erdogan, Zelenski și Guterras s-au întâlnit la Lvov. Presa turcă, scria că Erdogan urma să îl convingă pe liderul de la Kiev să accepte o întâlnire cu Putin. Administrația prezidențială ucraineană, a subliniat că asemenea dialog va fi posibil doar după ce armata rusă părăsesc teritoriile ocupate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *