Ultima oră

E timpul ca Dorin Recean să-și dea demisia

Cine-i vinovat de tot haosul care se petrece în țară? Chirtoacă? Nu. Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, nu pentru că a făcut ceva, ci pentru că nu a făcut nimic. Începând cu omorurile la comandă, atât de frecvente în ultima perioadă și terminând cu jafurile bancare.

Clar lucru, corect ar fi fost ca Recean să-și dea demisia atunci când a fost interceptat telefonic, discutând cu unii lideri PLDM. Însă Recean nu știe ce-i aia trafic de influență. Aș scrie despre o demisie de onoare, dar de unde onoare? Unde mai vezi că majoritatea deputaților PLDM, partid care l-a și pus în funcție, îi doresc demisia. Păi este deja evident că Dorin Recean nu mai este nici dorit pe lângă faptul că nu face față lucrurilor.

Când se simte încolțit, ministrul Recean, întotdeauna se tot apără cu marea sa reformă în MAI, dar oare reformă înseamnă uniforme noi, camere de supraveghere la intersecții și camere video pe polițiști? Și aici putem raporta perfect zicala din popor: ”Lupul își schimbă blana, iar năravul ba.” Poliția cum a luat mită, așa și ia în continuare. Toți! De la inferiori la superiori. Dar nu-i învinuiesc pentru asta, căci la salariul mizer pe care îl au, pur și simplu nu au cum refuza un ban ocazional oferit.

Spuneți-mi, vă rog, ce fel de reformă e asta, dacă polițiștii care bătut tinerii pe 7 aprilie 2009, încă sunt în funcții? Ce fel de reformă e asta, dacă polițiștii prinși cu mită, sunt demiși, după care sunt angajați înapoi în alte departamente, astfel pierzându-li-se urma?! Ce fel de reformă e asta când omorurile la comandă și jafurile au devenit mai frecvente decât pe vremea comuniștilor?! Aseară, de exemplu, a avut loc un atac armat asupra unei mașini a unei bănci care transporta bani, în urma căruia a murit un om și au fost furați jumătate de milion de lei. Nu m-aș mira să se afle că cei care au tras sunt de fapt polițiști sau foști polițiști.
Acum mă puteți întreba, ce are aici ministrul de interne?! Are! Are și el o bucată de vină pentru că nu a putut și nu poate în continuare să bage frica în hoți și în alte elemente criminale, pentru că nu are autoritate și pentru că nu controlează siuația la nivel național, iată care-i vina lui Recean. Înșiși polițiștii din Chișinău, ca să nu mai zic de cei din teritoriu, vorbesc despre Recean fără pic de respect, ca despre un puști care se joacă de-a poliția. Problema este că și MAI, și în genere, Moldova, nu este gata să aibă un ministru civil al afacerilor interne, cât de occidental sau modern n-ar suna treaba asta, dar nu este gata.

Cum n-a fost nimeni tras la răspundere pentru cele mai răsunătoare crime din perioada mandatului lui Recean, așa nu va fi nimeni tras la răspundere nici pentru crima oribilă de ieri, pentru că nu are cine să-i prindă și să-i tragă în țeapă, ca să-i sperie și pe alți hoți entuziaști. E timpul pentru o schimbare majoră în MAI, la nivel de oameni și mentalitate, nu de culori, haine și tehnologii.
 
Sursa: blog.galbur.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *