Efectele terapeutice ale sucului de VARZĂ. Cum se prepară
Sucul de varza, consumat rece sau cald, are numeroase beneficii.
Calmeaza durerile
Cu suc de varza (la temperatura camerei) se pot unge incheieturile, pentru o mai mare eficienta in alungarea durerii. In cazul durerilor persistente, se recomanda suc cald. Se bea cate o jumatate de pahar, de doua-trei ori pe zi.
Detoxifiaza organismul
Cea mai importanta proprietate a sa este de dezintoxicare, avand o afinitate deosebita pentru toxine, pe care le atrage si le elimina, contribuind la curatarea organismului de “deseurile” care intretin boala.
Vindeca ulcerul gastric
Varza este indicata in afectiuni respiratorii, gastrice, intestinale (colite ulceroase, parazitoze), slabiciune generala, anemie.
Elimina oxiurii si limbricii
Medicii specialisti recomanda copiilor sa bea suc de varza alba, deoarece actioneaza eficient impotriva oxiurilor si limbricilor. Se consuma cate o jumatate de pahar, dimineata si seara.
Regleaza glicemia
Diabeticii trebuie sa bea jumatate de pahar de suc de varza dimineata si la pranz. Acest remediu stabilizeaza valoarea glicemiei, scrie bzi.ro.
Iata cum se prepara sucul de varza:
Ingrediente:
– o jumatate de varza alba de marime medie
– 60 ml de apa plata
Varza se curata de foile exterioare, se spala bine si se toaca. Se pune in storcatorul de fructe impreuna cu apa.