Economie

Energocom a semnat contracte de furnizare a gazelor cu 3 companii europene, dintre care 2 vor livra gaze naturale furnizorului central din R. Moldova

S.A. „Energocom” a semnat contracte de furnizare a gazelor cu 3 companii europene, dintre care 2 vor livra gaze naturale pentru prima dată furnizorului central din Republica Moldova. Cele 3 companii au fost selectate în urma unei licitații, la care au participat 6 companii europene și care au venit cu 9 oferte, scrie Deschide.md.

Menționăm că despre acest lucru au anunțat reprezentanții S.A. Energocom, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Licitațiile respective de achiziție a gazelor naturale sunt desfășurate în conformitate cu prevederile Regulamentului aprobat de Consiliul S.A. Energocom printre care: stabilirea prețului plafon de achiziție a gazelor, perioada și coridorul de livrare, punctul de depozitare a gazelor.

S.A. Energocom continuă să desfășoare licitații de achiziție și să identifice soluții pentru a asigura consumatorii Republicii Moldova cu cantități suficiente de gaze naturale necesare în sezonul rece 2023-2024”, se menționează în comunicatul emis.

De asemenea, reprezentanții companiei scriu că își extind activitatea pe piața energetică europeană, iar după experiența din anul 2022 a crescut gradul de încredere în S.A. Energocom din partea traderilor europeni.

Menționăm că anterior directorul Energocom, Victor Bînzari, a declarat că prețul de achiziție al gazelor procurate pentru a fi stocate înaintea sezonului rece este foarte aproape de cel de la bursă. De asemenea, acesta a notat, însă, că nu poate divulga prețul de achiziție din cauza prevederilor care sunt stabilite în contract.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *