ActualitateSocial

Episcopul Marchel și-a mințit enoriașii că pe 19 iunie, homosexualii ar „invada” străzile orașului Bălți

În Duminica Mare, Episcopul de Bălți și Fălești Marchel și-a mințit enoriașii că pe 19 iunie, străzile orașului Bălți vor fi „invadate” de reprezentanții LGBT și a îndemnat locuitorii să vină în dimineața acestei zile în fața Catedralei din Bălți pentru „a ține piept acestei invazii”, transmite Jurnal.md.

„În numele păstrării neprehănitei curățeniei sufletești a copiilor noștri, dar și a noastre, a maturilor, vă îndemn la 19 iunie, anul acesta, la orele 09:00, să vă prezentați cu toții în piața Catedralei (…) ca să respingem, să ținem piept acestei invazii fără de rușine care se vrea petrecută. Haideți cu toții împreună să le spunem: „Plecați de la noi, rătăciților! Nu vrem să avem ceva comun cu voi nici măcat tangențial. În această zi să nu rămână nimeni indiferent sau inactiv, pentru că, în caz contrar, devine într-un fel complice sau părtaș la petrecerea acestui păcat”, a declarat episcopul în adresarea sa către enoriași.

Primarul orașului Bălți, Nicolae Grigorișin a negat că vreo organizație ar fi depus vreo solicitare pentru a organiza un astfel de eveniment.

„Nu am recepționat nicio cerere de organizare a unui marș, în afară de cea a Eparhiei Ortodoxe care vor face pe 19 iunie o procesiune”, a spus Grigorișin.

De asemenea, și Angelica Frolov, activistă pentru drepturile persoanelor LGBT și membră GENDERDOC-M, a spus că nu planifică niciun eveniment la Bălți în această zi.

Vă amintim că episcopul Marchel a fost implicat în centrul mai multor scandaluri, în calitate de susținător al partidelor pro-ruse din Republica Moldova. Totodată, nu a condamnat invazia rusă din Ucraina, iar la 9 mai și-a afișat panglica negru-oranj, simbol al invaziei armatei ruse, interzis pe teritoriul Republicii Moldova.


comentarii

  1. Interesant !
    Angelica Frolov, activistă pentru drepturile persoanelor LGBT și popa Marchel sunt persoane din aceeași tabără (kgb-istă) – au scopul bulversarea situației în Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.