Internațional

Erdogan, bolnav de gastroenterită, îşi opreşte campania electorală a treia zi la rând şi inaugurează prin videoconferinţă un pod la Adana 

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care suferă din cauza unui virus intestinal, şi-a oprit campania electorală a treia zi la rând, vineri, cu 16 zile înaintea alegerilor prezidenţiale şi legislative, care se anunţă disputate, relatează AFP.

Astfel, potrivit programului comunicat de către preşedinţia turcă, şeful statului în exerciţiu, în vârstă de 69 de ani, urma să vobească exclusiv prin videoconferinţă, vineri seara, de la palatul prezidenţial din Ankara, la inaugurarea unui pod la Adana (sud).

Recep Tayyip Erdogan, care se află la putere de 20 de ani, şi-a anulat deplasările – începând de marţi seara -, inclusiv la inaugurarea foarte aşteptată a primei centrale nucleare din Turcia, cu Vladimir Putin.

Menționăm că președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a întrerupt marţi, 25 aprilie, un interviu televizat în direct, apoi a revenit şi şi-a cerut scuze, spunând că a făcut o criză de stomac, relatează AFP.

Liderul turc, în vârstă de 69 de ani, a ţinut marţi trei discursuri de campanie, în condiţiile în care se apropie alegerile parlamentare şi prezidenţiale din 14 mai, iar cursa devine tot mai strânsă. El urma să încheie seara apărând în direct într-un interviu comun al posturilor de televiziune Ulke TV şi Kanal 7.

„El este bine. Efectele gastroenteritei sale au scăzut. Vrea să-şi reia programul cât mai repede”, a anunţat joi seara ministrul turc al Sănătăţii Fahrettin Koca.

Şeful în exerciţiu al statului, palid, a reapărut pe post un sfert de oră mai târziu pentru a anula interviul. El a spus că a făcut o ”gripă intstinală”.

Principalul său opozant, Kemal Kiliçdaroglu, avea programate două mitinguri vineri, la Giresun (nord-vest) şi Kocaeli (nord-vest).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *