Internațional

Erdogan sare în apărarea lui Putin. Rusia nu are „nimic de-a face” cu rachetele căzute în Polonia

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri, 16 noiembrie, că respectă declarația Rusiei potrivit căreia rachetele rusești nu au lovit teritoriul Poloniei. Liderul turc crede că Moscova nu a avut „nimic de-a face cu asta”, informează Reuters.

”Faptul că Rusia a spus că acest lucru nu are nicio legătură cu ei și faptul că președintele american Joe Biden a spus că aceste rachete nu sunt fabricate de Rusia arată că acest lucru nu are nicio legătură cu Rusia”, a declarat Erdogan în cadrul unei conferințe de presă în timpul summitului G20 din Bali, Indonezia.

Erdogan a declarat că situația trebuie investigată și că va vorbi cu Vladimir Putin când se va întoarce în Turcia.

Două rachete au căzut pe teritoriul Poloniei

Menționăm că marți seara, 15 noiembrie, două rachete au căzut pe teritoriul Poloniei la granița cu Ucraina, două persoane murind în explozie.

Surse din cadrul comunității de informații americane au declarat pentru AP că este vorba de două rachete rusești rătăcite.

Ministerul polonez de Externe a declarat că o ”rachetă de fabricație rusească” a fost responsabilă pentru uciderea a două persoane în satul Przewodów.

Preşedintele SUA, Joe Biden a declarat miercuri că este puţin probabil ca racheta care a lovit Polonia să fi fost lansată din Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *