Justiție

Escrocherii cu „ruda implicată în accident”. Un membru al unei grupări criminale, condamnat la 7 ani de închisoare

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost recunoscut vinovat pentru comiterea infracțiunii de escrocherie, săvârșită de două sau mai multe persoane, cu cauzarea de daune în proporții considerabile , fiindu-i stabilită pedeapsa cu închisoare pe un termen de 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și de a exercita activitate legată de finanțare pe un termen de 5 ani, scrie Echipa.md.

Potrivit învinuirii, inculpatul, la 31 mai 2023, aproximativ ora 17:30, acționând împreună și de comun acord cu alte persoane, l-au contactat telefonic pe un bărbat, și, prin inducerea în eroare a acestuia, și anume, comunicându-i informația eronată că fiica acestuia s-ar face vinovată de comiterea unui accident rutier soldat cu victime, sub pretextul achitării cheltuielilor de tratament a persoanelor ce au avut de suferit, i-au solicitat transmiterea imediată a sumei de 200 000 lei.

Ulterior, continuându-și acțiunile sale infracționale, prin menținere în eroare, în aproximativ 20 minute, inculpatul s-a prezentat la domiciliul bărbatului și a primit suma de 100 000 lei și 200 dolari SUA.

A doua zi, aproximativ la ora 18:00, inculpatul, potrivit aceleiași scheme, a telefonat un alt bărbat, solicitându-i transmiterea imediată a unei sume similare.

Prin menținere în eroare, în aproximativ 40 minute, a reușit să obțină de la partea vătămată 100 000 lei. După care, sub pretextul că starea presupusei victime a accidentului rutier s-a agravat, în aproximativ 20 minute, inculpatul s-a prezentat în mod repetat la domiciliul bărbatului, solicitând și primind încă 3 000 de euro.

Astfel, potrivit aceleași scheme, inculpatul, câteva ore mai târziu a obținut de la o altă parte vătămată (o femeie) 5000 de euro, inducând-o în eroare precum că nepoata sa ar fi provocat un accident rutier.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția pentru fapta de care a fost acuzat, cauza în privința acestuia fiind examinată în procedură simplificată.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *