(EUROPA) Conducerea unui liceu din Bucureşti a fost DEMISĂ după suspiciuni de fraudă
Surse oficiale au declarat pentru gândul că la unitatea de învăţământ se pare că a existat o reţea formată din "rezolvatori de subiecte". Aceştia s-ar fi aflat într-o cameră alăturată celor în care se susţinea examenul.
Ministerul Educaţiei a precizat că nu a fost vorba de "o scurgere" a subiectelor înainte de începerea examenului.
Decizie luată de Inspectorat, anunţată de minister
Decizia "decapitării" conducerii Liceului Dimitrie Bolintineanu a fost luată de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi anunţată printr-un comunicat al Ministerului Educaţiei în care se precizează că "urmare a percheziţiei realizate de o echipă a Poliţiei, la centrul de examen de Bacalaureat, din cadrul Liceului Dimitrie Bolintineanu, din sectorul 5, mai multe măsuri: schimbarea întregii comisii de Bacalaureat din centrul de examen, respectiv a tuturor celor 5 persoane, precum şi a celor 32 de profesori – supraveghetori; eliberarea din funcţiile de conducere a directorului şi a directorului adjunct ai Liceului Dimitrie Bolintineanu; eliberarea din funcţia de director, din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 178, a persoanei care îndeplinea şi rolul de vicepreşedinte al comisiei din centrul de examen Dimitrie Bolintineanu".
De asemenea, o echipă a Parchetului Tribunalului Bucureşti împreună cu SRI efectuează percheziţii la liceul din sectorul 5. ”Percheziţiile vizează ridicarea unor înscrisuri şi obiecte relevante, fără perturbarea probei desfăşurate în ziua curentă”, se menţionează într-un comunicat al parchetului.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a declarat, pentru gândul, că a "aflat de la Poliţie despre ce s-a întâmplat la Liceul Bolintineanu”.
Lixandru: Există suspiciuni de fraudă
Florin Lixandru, preşedintele comisiei de Bacalaureat 2013 de la Bucureşti, a declarat pentru gândul că examenul s-a desfăşurat în condiţii normale la Liceul Dimitrie Bolintineanu din sectorul 5. „Ancheta a început după ce s-a încheiat proba. Nu s-au folosit subiectele de rezervă. Există o suspiciune de fraudă, iar Parchetul şi SRI desfăşoară o anchetă. Aşteptăm rezultatele anchetei şi apoi vom vedea ce vom face”, a spus Lixandru.
Ancheta, pornită de la o sesizare din urmă cu câteva zile
Reprezentanţii parchetului au declarat pentru gândul că până în acest moment profesorii de la liceul Bolintineanu nu au fost încă duşi la audieri. Procurorii au precizat că ancheta în acest dosar a pornit de la o sesizare primită în urmă cu câteva zile înainte să înceapă bacalaureatul. În aceste moment procurorii încă ridică probe de la liceu.
Prezentăm integral comunicatul remis de Ministerul Educaţiei:
"Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis, luni,1 iulie, ca urmare a percheziţiei realizate de o echipă a Poliţiei, la centrul de examen de Bacalaureat, din cadrul Liceului Dimitrie Bolintineanu, din sectorul 5, mai multe măsuri:
1. schimbarea întregii comisii de Bacalaureat din centrul de examen, respectiv a tuturor celor 5 persoane, precum şi a celor 32 de profesori – supraveghetori
2. eliberarea din funcţiile de conducere a directorului şi a directorului adjunct ai Liceului Dimitrie Bolintineanu
3. eliberarea din funcţia de director, din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 178, a persoanei care îndeplinea şi rolul de vicepreşedinte al comisiei din centrul de examen Dimitrie Bolintineanu.
ISMB va numi, în cel mai scurt timp, o nouă comisie la Liceul Dimitrie Bolintineanu, care va asigura toate condiţiile pentru ca absolvenţii de clasa a XII-a să poată susţine toate probele scrise din cadrul Bacalaureatului iunie – iulie 2013".
Sursa: gandul.info
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!