Internațional

EUROPA LEAGUE:Legendara Dinamo Kiev a fost bătută la Tiraspol

Ambele echipe au început jocul fără tradiţionala tatonare şi, deja în al optulea minut, gazdele au reuşit deschiderea tabelei, după o gafă impardonabilă a portarului Denis Boiko. Într-o situaţie simplă el şi-a permis să respingă balonul cu piciorul direct în spatele lui Aleksandr Erohin, şi de la mijlocaşul de origine rusă, balonul a poposit direct în poarta kievenilor. După acest gol absurd, dinamoviştii au preluat iniţiativa şi, în minutul 17 a ieşit în vileag potenţialul de joc al portarului bulgar de la Sheriff, Vladislav Stoianov, care a respins şutul periculos al lui Şevcenko din 16 metri.

În scurt timp, Oleh Gusev, l-a fentat pe Vladimir Volkov în careul de pedeapsă al tiraspolenilor, a lobat un balon peste Stoianov, dar şi de data aceasta scorul a rămas intact, Jose Nadson reuşind să respingă mingea de pe linia porţii. În minutul 27, Sheriff a avut o bună ocazie de a dubla tabela, când, după o lovitură de pedeapsă executată de Milos Adamovic, sârbul Vladimir Volkov nu a putut marca dintr-o poziţie ideală. La poarta opusă, fundaşii tiraspoleni l-au scăpat în careu pe Andrei Iarmolenko, care a şutat puternic, balonul trecând puţin pe lângă bara laterală stânga. Moldovenii au dublat rezultatul până la pauză. După ce Evgheni Haceridi a comis henţ în careu, „fluieraşul” ceh a dictat penalty, iar brazilianul Jimmy Franca a marcat lejer de la punctul cu var.

În mitanul secund, kievenii au pornit în goană după egalare şi, în anumite momente, creau atmosferă incandescentă la poarta lui Stoianov. Portarul bulgar al Sheriffului, însă, a jucat impecabil. În minutul 57, printr-un salt curajos, el a curmat incursiunea lui Gusev. Aproape imediat mijlocaşul Ognjen Vukojevic a reuşit să înscrie pentru Dinamo, gol anulat însă pe motiv de offside. Cu 20 de minute până la final, letonianul Edgars Gauracs (Sheriff), ieşit la schimb, a reuşit să iasă faţă-n faţă cu portarul Boiko, dar a şutat pe lângă.

În continuare, ocaziile se succedau de la o poartă la alta, însă scorul a rămas intact, consemnând o victorie finală meritată şi răsunătoare a echipei Sheriff. Remarcabil e faptul că rezultatul de joi seara reprezintă primul succes al echipei moldoveneşti în disputele cu formaţiile din Ucraina pe arena europeană.

În cel de-al doilea meci din grupă, belaruşii de la BATE i-a destrămat pe fotbaliştii lui AZ Alkmaar, cu scorul de 4-1. Unicul gol al primei reprize a fost înscris în minutul 5, de către jucătorul gazdelor Rodionov. În mitanul secund, BATE a mai punctat de trei ori, prin Konţevoi, Bressan şi Olehnovici. La scorul de 4-0, batavii au reuşit golul de onoare cu un minut până la final, prin Sigthorsson.

Clasamentul grupei preliminare E este condus de BATE, cu patru puncte acumulate, urmată de Sheriff şi AZ, cu câte trei puncte. Ultimul loc aparţine lui Dinamo Kiev, având un singur punct în cont.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *