Social

Europa? Procurorii „reformați” au identificat ”vinovatul” în cazul decesului fetiței de doi ani, care a fost lovită de un copac din parcul Alunelul

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, informează că, urmare a investigațiilor efectuate, la 20 iunie 2022, un maistru de defrișare din cadrul Întreprinderii municipale asociația de gospodărire a spațiilor verzi a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în dosarul penal pornit pe neglijență în serviciu a persoanelor publice, soldat cu decesul unei fetițe de doi ani, produs în Parcul „Alunelul” din Chișinău, transmite Sinteza.org.

Vă amintim că, la 14 mai 2022 a fost pornită urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de ele, care a cauzat decesul unei minore, infracţiune prevăzută de art. 329 alin. (2) lit. a) din Codul penal.

Potrivit cazului investigat de către procurori, la 14 mai 2022, o fetiţă în vârstă de doi ani, a fost lovită de o bucată de copac, rupt de pe trunchiul acestuia, în timp ce copilul se afla împreună cu rudele în parcul „Alunelul”, situat pe str. Calea Ieșilor din mun. Chișinău.

Ulterior, copila a fost transportată în Secția reanimare a Spitalului Clinic Municipal Pentru Copii din capitală, însă, ca urmare a leziunilor corporale primite aceasta a decedat în seara aceleiaşi zile.

În contextul celor expuse, informăm că, la această etapă a urmăririi penale, procurorii au dispus efectuarea unei expertize biologice a obiectelor de proveniență vegetală, după executarea căreia, cauza penală urmează a fi deferită justiției.

Despre măsurile suplimentare întreprinse și soluția dispusă pe caz, vom reveni cu informații suplimentare.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.